Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко відстоює свої права

Субота, 4 листопада 2000, 10:59
Урядова криза продовжується. Перше, що прийшло в голову прем'єрові Ющенку після оголошення результатів комісії Марчука, запропонувати тим членам уряду, які підписали цей документ "визначитися з подальшою роботою в Кабінеті міністрів".

Подумавши трохи, Ющенко прийшов до висновку, що не варто робити цього з морально-етичних міркувань, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Повірте, що я з кожним членом уряду, який підписав цей документ, мав розмову. Я не хочу пояснювати умови, за яких вони поставили свій підпис, але я їх зрозумів", - сказав прем'єр журналістам, і пояснив, що саме це вплинуло на його остаточне рішення.

"Я хотів би зазначити, що вони в моїх очах залишаються людьми, які працюють на уряд, і які працюють професійно. Інші обставини я просто не хочу коментувати", - підкреслив він.

Нагадаємо, що серед підписантів, зокрема, згадується ім'я міністра палива і енергетики Сергія Ермілова.

При цьому Ющенко знову вирішив відстояти своє право на ухвалення рішень і керівництво урядом. Він заявив, що "не має намір працювати в уряді, в якому є тіньовий кабінет".

Прем'єр висловив "глибоке переконання", що якщо в країні не провести почате нинішнім урядом реформування оптового ринку електроенергії, "в глибокому значенні цього слова", то через кілька місяців є шанс "побачити цей ринок розваленим".

Однак, сказав Ющенко, натякаючи на РНБО, якщо у якихсь інститутів влади є інші погляди на цю проблему, то нехай їх представники "очолюють роботу цього уряду" і беруть політичну відповідальність за свої дії.

Це вже не перша досить різка публічна заява Ющенка, викликана висновками комісії Марчука. І не перший ясний натяк на те, що він сам має намір відповідати за роботу свого уряду.

Оскільки президент вже дав зрозуміти прем'єрові, що він довіряє даним Марчука більше, аніж уряду, експерти вважають, що якщо в цій ситуації Ющенко не зможе відстояти себе і вибороти у президента додаткові права, йому залишається єдиний вихід - подати у відставку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування