Медведчук, брат і "діти" його більшості

Понеділок, 6 листопада 2000, 19:39
Комісія Марчука отримала ще одного адвоката - услід за гарантом Конституції "у правильності висновків не сумнівається" гарант соціал-демократичного прогресу. А погрози голови уряду Медведчук назвав особистою справою прем'єра.

Виходить, що через одинадцять місяців віце-спікер відрікся від прем'єра, за якого проголосувала більшість Верховної Ради. Тепер відставка стала "особистою справою тих, хто "погрожує", зауважив Медведчук. При цьому він підкреслив, що має на увазі як прем'єр-міністра, так і членів уряду, передає Інтерфакс-Україна.

Торкаючись причин знервованості Ющенка, перший віце-спікер не здивував: "У мене немає підстав сумніватися у висновках". Відповідаючи на запитання журналістів на традиційній прес-конференції у понеділок, Медведчук передав уряду "вітаннячко": зараз є два проекти постанов за підсумками розгляду інформації уряду щодо ситуації в ПЕК, а до дня голосування в майбутній четвер можуть з'явитися й інші проекти.

Щоправда, Медведчук ще раз підкреслив, що Верховна Рада зараз не має права розглядати питання про відставку уряду, оскільки парламент затвердив програму дій уряду на рік. Також не існує підстав "ідеалізувати" відносини СДПУ(о) з Кабінетом міністрів, хоч, як заявив перший віце-спікер, "ми настроєні на конструктивну співпрацю" з урядом.

Крім Кабінету Ющенка Медведчук розповів про долю ще одного, куди більш любимого дитяти "більшості" - змін Конституції. Перший віце-спікер переконаний, що закон про внесення змін треба ухвалювати "в пакеті" із законопроектами, що розкривають зміст конституційної реформи. Але поки міняти Конституцію ще зарано – згідно з особистою думкою Медведчука, запропонована редакція законопроекту про введення двопалатного парламенту "на сьогодні некоректна". Адже треба змінювати забагато статей основного закону.

Продовжуючи тему близьких віце-спікеру ідей і людей, Медведчук спростував думку про намір його брата Сергія посісти крісло керівника Львівської обласної адміністрації. Він працює головою податкової адміністрації області, і його ця посада "задовольняє", відповів за брата віце-спікер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування