Мітюков не збирається у відставку

Середа, 8 листопада 2000, 10:35
Міністр фінансів України Ігор Мітюков не має наміру подавати у відставку. Про це він заявив у програмі "Репортер" в ефірі "Нового каналу" пізно увечері у вівторок, відповідаючи на запитання про можливість його звільнення від посади після ухвалення держбюджету на 2001 рік.

"В мене немає ані позитивної, ані негативної відповіді на це питання, оскільки це чутки. Я у відставку не збираюся", - сказав він.

Мітюков - один з довгожителів українського уряду, він займає пост міністра фінансів з лютого 1997 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Останнім часом політологи і журналісти відкрито кажуть про те, що ряд членів уряду, один з них - Мітюков, "не уживаються " з прем'єром Ющенком. Оскільки, судячи з усього, президент поки не готовий на жертву у вигляді голови Віктора Андрійовича, частина політикуму активно обговорює можливість швидкої відставки Мітюкова. Мало хто звертає увагу на те, що ця людина була міністром економіки під час скандалів, які вибухнули вже після того, як Ющенко став прем'єром.

У травні цього року російська "Независимая газета" назвала Мітюкова найвірогіднішим наступником Ющенка на посаді прем'єра. Це "запасний варіант" Кучми, "який влаштує і західних інвесторів", писала тоді "Независимая". Мітюков, ясна річ, назвав це чутками. З іншого боку, міністра фінансів пов'язує міцна дружба з Сергієм Тигипком, що покинув уряд Ющенка. Складно охарактеризувати відносини Мітюкова з самим прем'єром. Їх обох з банку "Україна" вивів на високу дорогу до органів влади покійний Вадим Гетьман. Водночас саме Мітюкова Ющенко пропонував звільнити президенту. На що президент поки що не погоджується.

А тим часом, відповідальність за піраміду ОВДЗ має нести, в тому числі і міністр економіки. Поки серйозна критика і гучні скандали не зачепили імені Ігора Мітюкова. Однак в Україні частіше за все такі речі стають відомі або після відставки, або після підвищення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News