Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До України їде десант журналістів

П'ятниця, 1 грудня 2000, 18:06
Міжнародна Федерація журналістів, яка базується у Брюсселі, планує направити до України спеціальну місію для з'ясування обставин зникнення Гонгадзе. До групи журналістів мають приєднатися їх американські колеги.

Наприкінці листопада ця міжнародна організація, яка представляє більше за 450 тисяч журналістів зі всього світу, направила листа президенту Кучмі з приводу виявлених у Таращі останків тіла, яке може належати Гонгадзе.

"Ми закликаємо вас ретельно розслідувати цю справу і вжити всі необхідні заходи для забезпечення безпечної роботи журналістів", - говориться в зверненні президента IFG Ейдена Уайта. Тоді у Брюсселі ще не всі знали про аудіозаписи, які свідчать про можливу причетність особисто Кучми і його оточення до зникнення Георгія.

До речі, по сусідству з Бельгією, в Голландії, де уперше в Інтернеті з'явилися скандальні записи, вже вживають заходи для з'ясування міри провини Кучми. Два члени парламенту Голландії, Берт Коендерс і Герріт Волк (Bert Koenders and mr Gerrit Valk) офіційно направили парламентський запит своєму міністру закордонних справ Жозіасу ван Аартсену (Jozias van Aartsen).

Депутати питають, чи знає міністр про "Гонгадзе-гейт" і яка його думка про плівку, а також чи готовий він зажадати реакції від влади України. Третє питання звучить так: "Яким чином ви плануєте поставити це питання, іншими словами, дотримання громадських, політичних прав і свобод народу України до порядку денного Європейського Союзу, Ради Європи і ОБСЄ?".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування