Викриття ще будуть - Мороз

Понеділок, 4 грудня 2000, 12:16
Скандал з "касетою Мороза" переміщається до суду. Лідер соціалістів має намір оскаржити в Київському міському суді "незаконну постанову" Печерського районного суду про порушення кримінальної справи "за фактом наклепу".

"125 стаття Карного кодексу "наклеп" не передбачає порушення кримінальної справи "за фактом", а лише проти особистості. Якщо Литвин ображається на мене, він має і судитися зі мною. Печерський суд не мав права порушувати справу проти народного депутата, та ще й за фактом", - розповів Мороз на прес-конференції в Житомирі у неділю.

У той же час Мороз повідомив, що Потебенько не підписав листа до Верховної Ради з проханням дати згоду на притягнення його до карної відповідальності.

Цікавий оборот набуває і допит народного депутата, на який його чи то запрошував, чи то не запрошував Потебенько. Виявляється, зі слів Морозу, викликає його не генеральний прокурор, а слідчий з особливо важливих справ, і відповідний лист з цього приводу підписав заступник генпрокурора. Про це лідер соціалістів розказав в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. "Генпрокурор не допитує, але і не повинен давати політичні коментарі", - також відзначив Мороз у відповідь на поради Потебенька.

Тому Мороз направив генпрокурору заяву а також скаргу у зв'язку з порушеннями "авторами цього листа" норм Конституції, Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів при порушенні кримінальної справи "за фактом ніби то наклепу". Поки що Мороз не має наміру звертатися з позовом про захист честі і гідності до відповідних міжнародних структур, тому що "ми проживаємо в правовій демократичній державі, в якій є досить інституцій для захисту своєї честі". При цьому голова соцпартії припустив, що за певних обставин у майбутньому це можливо.

Відповідаючи на запитання журналістів у Житомирі, чи не "підставили" його, надавши неправдиву інформацію, Мороз сказав: "Мене ніхто не підставляв. Це не так легко зробити. Мене хотіли підставити близько двох тижнів назад. Я отримав фальшивку, у якій повідомлялося про рахунки президента в закордонних банках. Чекали, що я виступлю з інформацією у Верховній Раді, а я зробив заяву з іншого приводу". Мотивуючи свою заяву про причетність вищих посадових осіб України до зникнення Георгія Гонгадзе, Мороз сказав: "Я міг би зробити "витік" і з-за кущів давати коментарі, але я б не пробачив собі цього".

Наостанок Мороз попередив про можливість нових викривальних заяв.

Читайте на цю тему
Запис Мороза - провокація іноземних спецслужб, заявляє Кучма

Влада зробить все, щоб аудіозапис не став доказом вини Кучми


"Ця інформація ще більш шокуюча, ніж Уотергейт…"

Що спільного між Кучмою і Лукашенком?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...