Міліція шукає тих, хто візьме на себе відповідальність за зникнення Гонгадзе

Понеділок, 4 грудня 2000, 12:29
Міліція вживає заходів, щоб перевести справу Гонгадзе з розряду політичної у "чистий кримінал". В понеділок Центр громадських зв'язків Київської міліції розповсюдив офіційне повідомлення, з якого слідує, що на Георгія напали з метою пограбування і під час застосування до нього спеціальної речовини "просто перебрали" дозу.

Ми прогнозували такий розвиток подій. Зараз, коли мало хто сумнівається в тому, що замовниками зникнення Гії були президент і міністр внутрішніх справ, такий крок з боку міліції абсолютно логічний. Більш того, мало хто здивується, коли хтось із затриманих візьме всю провину на себе - такі випадки були.

У наявності - намір міліції перекласти відповідальність за скоєне на інших. І чи не свідчить цей крок, що МВС готово визнати, що тіло, знайдене у Таращі належить Гонгадзе? У цьому випадку експертиза має показати наявність спеціальних речовин в тілі.

Офіційне повідомлення ЦГЗ."Центр громадських зв’язків Головного управління МВС України в м. Києві повідомляє про відпрацювання міліцією нових версій з метою встановлення місця знаходження громадянина Гонгадзе.

Перевіряється інформація, яка була отримана в процесі розслідування кримінальної справи по факту розбійного нападу на мешканця столиці К. При допиті в якості потерпілого К. повідомив що, в жовтні п.р. він випадково познайомився з двома дівчинами, яких підвозив у попутному напрямку на власному автомобілі. Знайомство за ініціативою дівчат було продовжено і під час повторної зустрічі з ними на К. був скоєний напад чотирма незнайомими чоловіками, яких привела одна з подруг. К. було нанесено тілесні пошкодження, причому один з нападаючих зробив йому за допомогою шприца ін’єкцію, від якої К. знепритомнів.

Як свідчив потерпілий, при введенні ін’єкції один із злочинців вимовив фразу: "Дивись, не перебав, а то буде так, як з Гонгадзе". Слід зауважити, що згадана подія відбувалася в районі бульвару Лесі Українки, тобто неподалік від місця, де останній раз бачили Гонгадзе.
Прийшовши до свідомості, К. виявив відсутність грошей і особистих речей.

В результаті проведення комплексу оперативно – розшукових заходів працівники міліції встановили всіх осіб, причетних до скоєного злочину відносно К. Трьох з них затримано, інші перейшли на нелегальне становище. Ведеться їх активний розшук.

Отримані дані, що указані особи скоювали злочини, пов’язані з пограбуваннями та подальшим вивозом потерпілих за межі міста Києва.

В даний час міліція перевіряє причетність цієї злочинної групи до зникнення Гонгадзе".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News