Голову СБУ викликають до суду

Понеділок, 4 грудня 2000, 16:02
Голова Служби безпеки України Леонід Деркач буде свідчити у суді. Поки в Дніпропетровському обласному, і на цьому наполягла лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко. Глава СБУ свідчитиме 18 грудня з приводу справи про замах на екс-кандидата в президенти у жовтні минулого року.

Цікава аргументація Вітренко, якій вдалося переконати суддю у необхідності залучення в якості свідка такої важливої персони, як Деркач. Вітренко повідомила, що у розмові з нею в парламенті (стенограма бесіди додається) з Деркачем він пообіцяв назвати замовника злочину, коли розпочнеться судовий розгляд за цією справою. Вітренко резонно помітила, що, мабуть, в голови СБУ є своя думка по справі, яку необхідно заслухати. Суд погодився.

Крім того, суд має намір запросити на судовий розгляд журналіста газети "Сільські вісті" Роксану Гедеон, в статті якої "Інгулецька трагедія" від 1 грудня 2000 року, на думку лідера ПСПУ, є вказівки на додаткові джерела інформації у справі.

Ірина Помазан, адвокат Сергія Іванченка, який арештований за підозрою у організації замаху, від коментарів поки відмовляється. Вона пообіцяла на наступних засіданнях суду висловити свою критику щодо ходу ведення слідства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

2 жовтня минулого року під час замаху на Вітренко в Кривому Розі в натовп кинули 2 гранати РГД-5. Постраждали сама кандидат, яка отримала осколкові поранення у живіт, і ще 45 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування