Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко – концентрат політкоректності

Середа, 6 грудня 2000, 15:09
Лідер комуністів зізнався, що 11 листопада йому запропонували оприлюднити аудіозапис із "замовленням" на нейтралізацію Гонгадзе. Симоненко відмовився, хоча сам каже, що погодився б це зробити – але тільки після експертизи.

Чи були особи, які зробили Симоненку пропозицію, співробітники СБУ, він "не може стверджувати". "Це були люди, які виявили бажання зі мною зустрітися", - сказав він в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. Зі слів лідера комуністів, ці "люди" розповіли йому, що "ніби має місце касета із записом вищих посадових осіб держави, із змісту якої можна зрозуміти, що в нас в державі ледь чи не здійснюються якісь речі на замовлення". Симоненко негативно відповів на питання Інтерфаксу про те, чи не натякали йому "ці люди", що у них є ще якісь матеріали.

В свою чергу Симоненко спитав у "людей", чи проведена експертиза запису, що дозволяє говорити про його автентичність. На це йому відповіли, що зараз "ніби проводиться технічна експертиза". Свою нерішучість в момент, коли з'явилася можливість розправитися з політичними конкурентами, Симоненко пояснив просто: Компартія вже неодноразово "стикалися з фальшивками і різними інсинуаціями", направленими проти неї.

Однак зараз Симоненко заявляє, що готовий, після того, як автентичність касети буде доведено експертами, "і далі чесно вести боротьбу" за те, щоб кожний винний відповідав перед законом. Зараз Симоненко вимагає "залучити авторитетні міжнародні інституції для встановлення істини". Але до експертизи головний комуніст не хоче давати коментарі щодо підозри Кучми і його друзів. "Як тільки це (автентичність голосів) буде доведено, я серед перших дам оцінку того, що відбувається", - пообіцяв Симоненко.

Прес-служба ЦК КПУ в спеціальній заяві привела такі слова лідера партії: "Безумовно, сьогодні в державі тільки одиниці володіють з цього питання всією інформацією і знають істину. Ми вимагаємо, щоб правду знало все суспільство".

"На наш погляд, зусилля гаранта Конституції і його найближчого оточення, що несе персональну відповідальність за дотримання законності і конституційних прав громадян, мають бути зосереджені не на дріб'язкових заявах, організації так званої народної підтримки в підконтрольних ЗМІ, заведенні карних справ і т.п., а на конкретних негайних заходах з обов'язковим залученням авторитетних міжнародних інституцій для встановлення істини. Наша партія, її фракція в парламенті готові в цьому питанні сприяти всіляко", - говориться в заяві Симоненка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...