Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма здає позиції…

Середа, 6 грудня 2000, 19:42
Мороз вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальну справу відносно "осіб, голоси яких записані на касеті". Зрозуміло, що мова йде про Кучму, Кравченка і Литвина. Свою заяву лідер Соцпартії додав до сенсаційної аудіокасети і у вівторок передав все це до Генеральної прокуратури, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тим часом, політологи дуже обережно коментують наслідки скандалу, що вибухнув услід за обнародуванням касети. Директор Інституту політики Микола Томенко, наприклад, переконаний, що заява Мороза "зміцнила опозицію, повернувши рівновагу сил".

 
 
Він заявив, що після заяви про причетність до зникнення Гонгадзе президента України Леоніда Кучми "в країні наступило не загострення, а певна політична стабілізація" і охарактеризував ситуацію в Україні в цілому як стабільну.

Якщо після референдуму і формування більшості, позиції глави держави посилилися, а опозиції - відповідно послабшали, то зараз Кучма знову втратив очки, і політичні ваги урівноважилися.

Ознаки стабілізації у наявності - Кучма не має наміру балотуватися втретє. А той факт, що "гарант" змінив свою думку з приводу мажоритарної системи і скасування 4%-ого бар'єру для проходження партій до парламенту, свідчить "про готовність президента йти на певні поступки", говорить політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування