Потебенько допитав Кучму

П'ятниця, 8 грудня 2000, 12:32
Кучма, Литвин і Кравченко допитані за карною справою за "фактом наклепу". Допити провели прямо в той день, коли була порушена кримінальна справа – 30 листопада.

Про допит трійці, голоси яких впізнаються на касеті Мороза, громадськість дізналася аж через вісім днів. Зі слів Потебенька, допити були проведені 30 листопада. "Я допитав президента в кабінеті Державної служби охорони в адміністрації президента, щоб не було ніяких... а слідчий допитав Литвина та етого... Кравченка в Генеральній прокуратурі України, куди вони були викликані", - передає слова генпрокурора Інтерфакс-Україна.

Потебенько також повідомив, що Кучма, Литвин і Кравченко "наполягають, щоб слідство було проведено оперативно і об'єктивно, щоб люди дізналися правду, а винні були покарані". Всі троє вважають, що це чистої води наклеп і сфальсифікований матеріал, проінформував Потебенько громадськість в п'ятницю, традиційний для генпрокуратури день викриттів.

Також генпрокурор в повідомив, що генетична експертиза трупа, знайденого в Таращанському районі, буде проведена або в п'ятницю, 8 грудня, або в понеділок, 11 грудня. Зі слів Потебенька, слідство "постійно" підтримує зв'язок з матір'ю Гонгадзе, яка проживає у Львові. Він повідомив, що були різні обставини, які перешкоджали відбору матеріалу для проведення такої експертизи, зокрема, "загострення хвороби". "Сьогодні вона згодна на проведення цієї експертизи, і ми організували літак, який сьогодні або в понеділок вилетить до неї", - сказав генеральний прокурор у п'ятницю.

Але і на цьому Потебенько не закінчив викриття, приправлені пустими і багатослівними фразами. З його слів, слідство має в своєму розпорядженні свідчення про те, що Гонгадзе бачили після його зникнення. "З ним зустрічалися не випадкові люди, - які вчилися разом з ним і були знайомі", - сказав генпрокурор.

Правда, при цьому Потебенько повідомив, що не може з упевненістю сказати, живий Георгій чи ні. "Є багато версій, і щоб не допустити помилки, ми дуже уважно відносимося і до призначення експертиз, і до термінів їх проведення", - сказав Потебенько. "Ми відпрацьовуємо версію, що Гонгадзе живий, і його треба знайти", - сказав Потебенько. Проте генпрокурор також не виключив можливості загибелі журналіста. "Всі версії розглядаються всебічно", - запевнив Потебенько.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...