Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура намагається примусити мовчати таращанського експерта

Вівторок, 9 січня 2001, 12:39
Прокуратура зробила все, щоб не допустити таращанського експерта Ігоря Воротинцева на засідання слідчої парламентської комісії. Засідання відбулося 9 січня, запрошення взяти участь в ньому експерт отримав в офіційному порядку.

По даним УП, Воротинцеву "ненав'язливо" порадили лягти до лікарні, полікувати "хворі нерви", щоб була офіційна причина його відсутності на засіданні комісії. 4 січня він ліг в стаціонар до неврологічного відділення місцевої лікарні.

Прознавши про це, у понеділок до Таращі виїхали члени слідчої комісії Віктор Шишкин і Сергій Головатий і в присутності адвоката експерта зафіксували свідчення Воротинцева, який підтвердив факти тиску на нього. Бесіда відбулася у лікарняній палаті.

Депутати звертають увагу, що "на сумнівних юридичних підставах" Воротинцев переведений Генпрокуратурою з статусу експерта у свідка, його неодноразово допитували у Києві, взяли розписку про нерозголошування відомої йому інформації, і автоматично виключили його з числа експертів, що проводять експертизу тіла.

За даними депутатів, не дивлячись на статус свідка, і в порушення законодавства правоохоронні органи обшукали місце роботи і будинок Воротинцева, вилучили майно, всі матеріали і документи, що стосуються дослідження тіла.

Такі дії Генеральної прокуратури направлені "на невиправдане затягнення експертизи, недопущення відкритості і об'єктивності результатів експертизи тіла", вважають депутати.

Генпрокуратура чомусь дуже боїться, щоб інформація, відома таращанському експерту, не стала відома депутатам і широкій громадськості і зробила спробу знищити дані, яки є в розпорядженні Воротинцева.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування