Стіл заявок при генпрокуратурі

Вівторок, 9 січня 2001, 13:08
Відволікти увагу громадськості від справи Гонгадзе та утримувати уряд разом із Ющенком на короткому повідку – це істинні мотиви порушення кримінальні справи проти Юлії Тимошенко. Нейтралізувати свідка по справі Гонгадзе – з такою метою відкрили справу проти Мельниченка. Версії, що блукали головами тямущої публіки, озвучив у вівторок Олександр Мороз.

Мотиви звинувачення Тимошенко "були відомі давним давно", - передає УНІАН думку Мороза. Вони, за його словами, обговорювалися і "тримались про всяк випадок, коли буде вигідна ситуація скористатись ними".

Сама ж віце-прем’єр у вівторок спробувала справою довести свою тезу про те, що кримінальні справи не позначаться на роботі уряду. Вона презентувала у Києві в Будинку профспілок проект нової урядової програми реформування та стратегічного розвитку вугільної промисловості.

Інша кримінальна справа - проти майора Мельниченка за наклеп – є спробою усунути найважливішого свідка при розгляді справи Гонгадзе. На яких підставах прокуратура вважає плівки наклепом, коли не оприлюднені результати експертизи – Мороз не знає. В інтерв’ю УНІАН лідер соціалістів заявив, що логічніше було б, якщо прокуратура порушила б справу за фактом прослуховування кабінету Кучми.

Щодо другої порушеної проти Мельниченка справи про підробку виїзних документів, то, за логікою генпрокуратури, потенційно посадити за це можна багатьох українських туристів. "Всі прекрасно знають, що за 100 доларів у будь-якому районному відділі міліції можна купити будь-що, не кажучи вже про закордонний паспорт", - заявив Мороз. І, за його словами, генпрокуратурі це добре і давно відомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування