Комуністи домовилися з Потебеньком?

Вівторок, 9 січня 2001, 21:05
Штаб порятунку Кучми є автором плану, згідно з яким комуністи – найчисельніша фракція парламенту – не голосуватиме за відставку Потебенька, а взамін КПУ отримає протеже на виборах 2002 року та скальпи нападників на офіс партії навесні 2000 року.

Про домовленість між Симоненком та Потебеньком агентству УНІАН повідомило втаємничене джерело у фракції КПУ. За його даними, у вівторок відбулася зустріч генпрокурора та лідера комуністів. На ній обговорювалася позиція комуністів у випадку, якщо буде поставлений на голосування проект постанови про визнання діяльності Потебенька у розслідуванні справи Гонгадзе незадовільною, який підготувала фракція "Реформи-конгрес".

За домовленістю, комуністи мають утриматися при голосуванні. Крім сприяння на виборах та покарання винних у нападі на приміщення ЦК КПУ 9 березня 2000 року, джерело агентства повідомило, що компартія буде наділена статусом "єдиної опозиційної партії" в Україні.

Як потім пояснив агентству член фракції КПУ Георгій Крючков, позиція депутатів залежатиме від інформації Потебенька. Крім того, Крючков додав, що 10 січня буде заслухана лише інформація генпрокурора, а за Конституцією недовіру йому можна висловлювати лише після звіту.

Ну а щодо "домовленості" Симоненка і Потебенька, то Крючкову з цього приводу нічого не відомо. Сам депутуат сказав, що зустрічався у вівторок в парламенті з Потебеньком, і вони "привітали одне одного зі святами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування