Тарас Чорновіл: "На плівках - мій голос"

Четвер, 1 лютого 2001, 14:47
Тарас Чорновіл підтвердив, що на записах Мельниченка саме його голос. В інтерв'ю УП він заявив, що у середу прослухав свою розмову з Кучмою. "Це абсолютно мій голос", - сказав депутат і додав, що тепер буде вимагати свого допиту як свідка. Чорновіл також обіцяє "серію громадських прослуховувань".

"Всі деталі розмови та інтонація, відповідність змісту цілковиті. Окремі деталі розмови ніколи ні з ким не обговорювалися, тому будь-яку можливість фальсифікації відкидаю. Я публічно підтверджую автентичність записів. Офіційно ж цей акт має задокументувати спеціальна комісія Лавриновича. Я під присягою підтверджу правдивість розмови, що має бути занесено до протоколу, піду до генпрокуратури та буду наполягати, щоб мене допитали в якості свідка захисту в справі, порушеній проти Мельниченка". Крім того, депутат готовий свідчити як побічний свідок у справі щодо зникнення Георгія Гонгадзе.

Як каже Тарас Чорновіл, засідання комісії може відбутися у вівторок, 6 лютого, коли розпочнеться сесія Верховної Ради. "Я буду наполягати, щоб воно було проведене якнайшвидше".

Запис розмови з Кучмою депутат отримав електронною поштою. На комісії Лавриновича, де Чорновіл присягатиметься у автентичності запису, йому буде запропонована касета. За словами депутата, після того, як він офіційно підтвердить запис своїх свідчень, у слідства має відпасти принаймні два питання. "По-перше, можна буде стверджувати, що відбувався сам факт запису. По-друге, за структурою шумів, екранувань можна буде провести аналогії з записами, на яких йдеться про зникнення Гонгадзе".

Якість звуку на аудіозаписі достатньо чітка. Чорновіл пообіцяв організувати "серію громадських прослуховувань" своєї розмови з Кучмою. "Навіть не зважаючи на те, що в політичному плані ці розмови не найприємніші. На записах йдеться про об'єднання правих та ініціативу Богдана Бойка, і голосу Кучми там навіть більше, ніж мого", - сказав Чорновіл.

На запитання, чи чинився на нього тиск з боку "прихільників Кучми", Чорновіл сказав: "Хай би тільки спробували. В результаті вони б отримали ще більший розголос".

Тарас Чорновіл став другим, хто впізнав свій голос на плівках Мельниченка. Минулого тижня це зробив Олександр Турчинов.

Про те, що передувало цьому зізнанню Чорновіла, читайте тут:

Після Турчинова буде Чорновіл. Хто наступний?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...