Ющенко мріє про нового міністра

Четвер, 1 лютого 2001, 20:15
Прем'єр Ющенко вже направив президенту Кучмі свої пропозиції щодо кадрових призначень в керівництві центральних органів виконавчої влади. По деяких інших постах і кандидатурах консультації прем'єра і президента продовжуються.

У інтерв'ю програмі "ТСН" телекомпанії "1+1"*http://www.1plus1.tv/news/?2838) прем'єр пояснив, що мова йде про кадрові зміни як на рівні начальників департаментів, державних комітетів, і керівників міністерств.

На жаль, прем'єр не став уточнювати про які саме пропозиції йде мова, пославшись на існуючу практику повідомляти про призначення після видання відповідних указів президента.

"За українською практикою, рішення приймає президент. До моменту виходу указів я не маю права говорити публічно про кандидатури і посади. Безсумнівно, уряд знаходиться в процесі кадрового консультування," - сказав Ющенко.

Не дивлячись на те, що кадри не називаються, стало відомо про намір прем'єра створити в уряді новий пост "міністра без портфеля". Таємниця переговорів стала відома агентству УНІАН від неназваного джерела. Трохи пізніше з'явився коментар на цю тему лідера "Солідарності" Петра Порошенко, за даними якого новий міністр буде контролювати реформу держслужби, регуляторною політикою і пенсійною реформою. Політик вважає, що, не дивлячись на деякі позитивні моменти, до створення нової структури слід підійти більш зважено, ретельно все розрахувавши, щоб міністерство, яке буде займатися соціальними проблемами, не лягло новим бюрократичним тягарем на плечі платників податків.

Ющенко стверджує, що консультації між урядом і парламентом про співпрацю в ході наступної сесії завершилися. При цьому Ющенко заявив, що "кадрові претензії деяких парламентських фракцій не можуть бути основою для узгодженої роботи двох гілок влади".

Кажучи про головну політичну подію року - справу Гонгадзе, прем'єр висловив надію, що влада "винесе уроки" з останніх подій. "Відповіді будуть дані. Українська влада, сили, які знаходяться в конфлікті, бог дасть, знайдуть мудрість, щоб вийти з цього скандалу".

Ще одна цікава заява прем'єра, яка в інтерпретації каналу звучить так - "стан свободи слова в країні не є трагедією". Мабуть, для нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування