Колективне фіаско генпрокуратури

П'ятниця, 2 лютого 2001, 13:43
9 лютого об 11:30 в Печерському суді розпочнеться розгляд справи за скаргою Лесі Гонгадзе на дії заступника генпрокурора Баганця та слідчого з особливо важливих справ Василенка. Засідання буде вести сам голова райсуду Замковенко. Суд буде мати відкритий характер.

У п'ятницю Печерський райсуд прийняв до розгляду скаргу Лесі Гонгадзе на дії посадових осіб генпрокуратури – заступника генпрокурора Баганця та слідчого з особливо важливих справ Василенка, які відмовились визнати Лесю Гонгадзе потерпілою у кримінальній справі, порушеній за фактом зникнення сина. Про першу невелику перемогу УП повідомив адвокат мами Георгія Андрій Федур.

Як каже Андрій Федур, рішення Замковенка прийняти скаргу до розгляду є безпрецедентним: "В українській судовій практиці це перший подібний випадок". Цим можна пояснити затримку в часі, протягом якого суд вирішував, розглядати її чи ні. "Можливо, були певні побоювання, адже тепер це буде сигналом для інших людей, які в подібних випадках до цього не могли так діяти", - повідомив Федур.

Також у п’ятницю позовну заяву на Потебенька "про захист честі, гідності та ділової репутації" до Печерського райсуду подав Микола Рудьковський, помічник депутата від СПУ Валентини Семенюк. Він вимагає, щоб Потебенько вибачився перед ним і спростував інформацію, якою генпрокурор поділився минулої суботи з газетою "Киевские ведомости".

Тоді Потебенько сказав, що на квартирі Рудьковського після общуку "виявлена підпільна лабораторія" з обширними запасами "звукової сировини", тобто багатогодинні записи реальних виступів керівників країни. Матеріальні стягнення з генпрокурора помічник депутата вимагати не буде.

Показово, що погані звістки для трьох високопосадовців генпрокуратури прийшли у п’ятницю, яка за традицією є днем відомства Потебенька. Саме напередодні вихідних роблять робляться викриття та сенсаційні зізнання. Перший раз система дала збій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування