АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Понеділок, 5 лютого 2001, 20:08
У понеділок увечері "Зона вільна від Кучми" нараховувала вже 20 наметів. Антикучмівське містечко розширилося за тролейбусну зупинку до рівня пасажу. Тим часом коменданту містечка Євгену Філіндяшу приписано 9 лютого з'явитися до Старокиївського райсуду. Разом із київською міською організацією СПУ його будуть "притягувати до відповідальності" за позовом столичної влади.

Відчуттям історичного моменту напередодні 6 лютого прониклася навіть київська прокуратура. Вона попередила учасників мітингу на Майдані, що треба сберегати "громадський порядок і дотримуватися вимог працівників міліції". При цьому учасникам акції "забороняється мати при собі засоби наочної агітації, що принижують честь і гідність інших громадян". Враховуючи плани антикучмістів влаштувати акт спалення портрета "пахана" і провести ходи центральною вулицею і перед будівлями органів влади, ще до початку акції в повітрі стоїть запах пороху.

"За порушення організаторами і учасниками акції порядку організації і проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій, заклики до здійснення дій, що загрожують громадському порядку і безпеці громадян, організацію або активну участь в групових діях, що порушують громадський порядок, передбачена карна відповідальність", - складною мовою нагадує столична прокуратура.

Самі організатори антикучмівської акції сподіваються, що в мітингу на Майдані Незалежності візьме участь до 10 тисяч осіб. У інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна Володимир Чемерис повідомив, що о 8 годині ранку колона учасників акції, яка прибула з регіонів, рушить Житомирською трасою на Київ. Зараз табір стоїть приблизно в 12 кілометрах від столиці.

Орієнтовно о 11.00 пройде мітинг біля червоного корпусу університету імені Шевченка, о 14.00 почнеться пікетування Верховної Ради з вимогою внесення до повістки дня роботи сесії звіту Потебенька, о 16.00 планується почати мітинг на Майдані Незалежності. Також мають бути розбиті намети.

Чемерис не виключив, що рух головною вулицею столиці Хрещатиком буде перекрито. Він заявив, що відповідальність за це ляже на Київську міськадміністрацію, якщо не будуть розібрані зелені огорожі.

Як кажуть організатори, прибулі з регіонів учасники акції будуть розміщені на квартирах київських антикучмістів.

Про те, що відбувалося напередодні, читай тут

Про найсвіжіші події на майдані читайте інформацію на офіційному сайті акції
www.maidan.org.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування