Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Злочинець зізнався, але жертву не впізнав

Вівторок, 6 лютого 2001, 11:39
Знайшовся злочинець, який зізнався у здійсненні нападу на російську журналістку Яніну Соколовську. Але ось що дивно - чи то пам'ять в того, що нападав, від страху відбило, чи то правоохоронні органи перестаралися.

У понеділок міліція повідомила сенсаційну новину про затримання того, хто начебто напав на кореспондента "Известий", який сам у всьому зізнався. Він заявив, що мав намір пограбувати самотню жінку і навіть пізніше, під час слідчого експеримента продемонстрував, як він хотів це зробити. Але ось незадача - як каже сама потерпіла, зловмисник "виразно повторив версію нападу, яка звучала по телебаченню та радіо, однак є "нестиковки в тому, як він розповідає про напад, який відбувся ". "Він стверджує, що напав на мене зі спини, хоч напад був спереду".

Крім того, нападаник начисто забув, як виглядала жертва. "Виникла дивна ситуація: затриманий не впізнав мене під час упізнання - з трьох пред'явлених йому жінок він вибрав більш високу, з іншим кольором волосся і рисами обличчя, не схожу на мене. Мене він не впізнав", - говорить Соколовська в інтерв'ю Інтерфакс-Україна. Журналістка також не впізнала нападника, хоч були "схожі ніс і зріст".

Саме це дає підстави Соколовській стверджувати, що міліція зацікавлена в тому, щоб якнайшвидше цю справу зам'яти. "Я більш ніж упевнена, що справу закриють". Зацікавленість міліції пояснюється просто - немає сенсу псувати відносини з Росією напередодні візиту до Києва секретаря Ради безпеки РФ Сергія Іванова і президента Володимира Путіна.

Тим часом, правоохоронні органи України вже заявили, що не мають "об'єктивних даних, які б свідчили про те, що інцидент з Соколовською пов'язаний з її професійною діяльністю". Ось що говорить заступник генерального прокурора Сергій Винокуров: "За свідченням Соколовської, нічого особистого сказано не було. Фраза нападника: "Ну, що, допригалася?" може бути одним з засобів залякати жертву".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування