Відпустку Потебеньку вже зіпсували

Четвер, 8 лютого 2001, 12:04
Верховна Рада вирішила заслухати звіт Потебенька у лютому. Але дату, коли це буде зроблено, парламент узгодити не може.

За рішення послухати генпрокурора з перспективою відправити його у відставку протягом лютого проголосували 234 депутата, проти - 2, утрималися - 163 із 399 депутатів, що зареєструвалися в залі. Однак жодна з запропонованих дат - ані 9, ані 13, ані 21, ані 23 лютого - не набрала 226 голосів. Після цього на прохання фракцій "Реформи-Конгрес", "Батьківщина" і соціалістів була оголошена перерва на півгодини, передає з парламенту Інтерфакс-Україна.

Крім звіту Потебенька в лютому депутати планують заслухати звіт національної ради з питань телебачення і радіомовлення. До порядку денного внесені законопроекти "Про судоустрій" і "Про спеціального прокурора і спеціальний слідчого" (які призначаються при початку процедури імпічменту).

Також зранку в четвер із вимогою "всебічного розслідування нападу на наметове містечко на Хрещатику в Києві 6 лютого" виступила фракція соціалістів. Як заявив депутат Вадим Місюра, тоді двом учасникам акції - представникам Молодого Руху - були нанесені тяжкі тілесні ушкодження. За словами представника фракції, "є достовірні підстави вважати, що так звані анархісти були курсантами навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ". "За інформацією, що надійшла до учасників акції, нападом керували представники правоохоронних органів, переодягнені в цивільне".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування