Фальшивий фальшивник

Четвер, 8 лютого 2001, 17:05
Микола Рудьковський, який за версією генпрокуратури в себе вдома "клеїв" плівки Мельниченка, спростовує обвинувачення. За його словами, компакт-диски з діалогами Кучми йому передав Мороз за день до обшуку, щоб він зробив стенограми розмов для прес-конференції.

Два комп'ютерних компакта Рудьковському, помічнику депутата-соціаліста Валентини Семенюк, передав лідер СПУ. "Прослухай, зроби стенограму і витримки для прес-конференції", - згадує слова Мороза Рудьковський. За його словами, він переписав зміст компакт-дисків на комп'ютер і повернув їх лідеру соціалістів. А наступного дня його квартиру обшукали.

Як говорить Рудьковский, він навіть не прослухав зміст диска, тому що на той час ще не придбав колонки для комп'ютера і до того ж не знав, що для прослуховування файлів формату DMR потрібна спеціальна програма "Тошиба". Але коли переписував компакт-диск на комп'ютер, то він побачив назви файлів: розмови Тараса Чорновола, Олександра Турчинова, записи розмов президента 11 вересня, 12, 22, 26 червня, 3 липня.

Рудьковський думає, що його телефон прослухувався і цим пояснює оперативність, з якою провели обшуки вдома у нього та у його брата, під час котрих і був вилучений комп'ютер із записаною на ньому інформацією.

Зараз Рудьковський проходить як свідок у справі проти Мельниченка, передає Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування