Рабинович vs Фуксманн. Бійка нев'їздних

П'ятниця, 9 лютого 2001, 12:03
СБУ прореагувала на заяву "1+1", назвавши Фуксманна "валютним спекулянтом", а Рабинович готує прес-конференцію в Києві з обнародуванням нової порції компромату.

СБУ за ніч підготувала відповідь каналу "1+1", який вустами провідних журналістів закликавав Кучму звільнити Деркача за тиск на телекомпанію – спецслужба заборонила в'їзд у країну засновнику "1+1" Борисові Фуксманну.

Так, своє роз'яснення Служба безпеки почала з того, що з 5 лютого Фуксманну заборонений в'їзд не тільки в Украину, але й у Росію. А далі познайомила з біографією нової персони нон-грата.

"Б.Фуксманн, 1947 року народження, уродженець міста Рига (Латвія), емігрував із к.СРСР, екс-віце-президент фірми "Нордекс" (причетна до незаконних трансакцій із зброєю)", - повідомляє СБУ. У 1977 році Фуксманну "за протиправну валютну і спекулянтську діяльність був закритий в'їзд у колишній СРСР. Однак, він підробив власні установчі дані, змінив дані про своє місце народження й оформив туристичну поїздку в м.Київ через посольство СРСР у Фінляндії". Приїхавши в Київ, стверджує СБУ, Фуксманн "знову зайнявся валютно-спекулянтським шахрайством, у зв'язку з чим його турпоїздка територією колишнього СРСР була достроково припинена".

Отакої. Що ж стосується конфлікту з Рабиновичем і дружби останнього із сином шефа СБУ, то "з'ясування ділових і особистих відношень" не відноситься до компетенції спецслужби. Обмежившись цими аргументами, СБУ нагадала, що "відмова на в'їзд в ту або іншу країну є невід'ємним правом будь-якої суверенної держави".

У відповідь на заяву прес-центру СБУ, телеканал 1+1 знову повторює вимогу негайної відставки голови СБУ Леоніда Деркача, якого звинувачує у повній профнепридатності та "непереборній звички вважати "недорозвинутою" більшість українського суспільства. Саму інформацію СБУ канал називає "знущанням над здоровим глуздом і зайвим доказом того, що Служба Безпеки України не адекватно розуміє суспільно-політичне та міжнародне значення своїх дій".

"По-перше – в своїх діях стосовно допуску чи недопуску іноземних громадян на територію України СБУ і посьогодні керується критеріями та інсинуаціями КДБ радянських часів. По-друге, саме рішення СБУ стало мотивом недопущення Фуксманна на територію Росії. По-третє - крім вищезгаданих абсурдних мотивів не наведено жоднї іншої суттєвої претензії.

Все це, а також той факт, що претензії "совецкої" давнини з'явилася лише після того, як "телеканал звернув увагу громадскості на сумнівні зв'язки керівництва Служби безпеки з кримінальнім світом", переконує журналістів, що ці дії СБУ "вчинено саме з метою впливу на позиції телекомпанії як незалежного засобу масової інформації".

"Ми також звертаємо увагу керівництва СБУ на факт поширення у заяві її прес-служби свідомо неправдивої інформації. Сексот органів держбезпеки на призвісько "Пілот" Вадим Рабинович , якого газета "Берлінер Цайтунг" прямо називає посередником "між великими кримінальними синдикатами", ніколи не був серед засновників телекомпанії 1+1 !", пишуть журналісти.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...