Босс "ганчірки"

П'ятниця, 9 лютого 2001, 14:05
Кучма нарешті з'явився на людях і... запропонував референдум про довіру собі самому і парламенту. Може, цим "гарант" розрядить ситуацію в країні, у якій пахне фашизмом і почали плодитися "Леніни" та "попи Гапони".

Сенсаційну новину прогавили інформагентства. Характеристику тому, що відбувається в країні, Кучма давав на засіданні оргкомітету з підготовки святкування 10-ти років незалежності, і як би під ніс собі заявив: "Якщо комусь не подобається влада - то давайте проведемо референдум про довіру президенту і Верховної Раді і подивимося, що народ скаже". Невідомо, чи віддавав собі звіт у той момент "гарант" або просто обмовився, але ж "Аннушка вже розлила олію".

Говорячи про висловлювання Кучми, можна потиснути руку його спічрайтерам. Опозиція давно не удостоювалася таких епітетів. "У нас уже з'явилися "Леніни" і "попи Гапони", що ведуть за собою не людей, а стада, під різними прапорами", - очнувся Кучма через три дні після київського мітингу опозиції. "Від такого національного соціалізму до фашизму - один крок". "Чим той вечірній шабаш відрізняється від Мюнхенського - адже там теж ходили зі смолоскипами - газетними? ", - запитав "гарант" у безневинних чиновників.

Взагалі ж події в Україні загрожують національній безпеці та "завтрашньому дню", адже за ненькой спостерігають "занадто багато уважних очей" Крім цього, засмучують "гаранта" напередодні 10 років незалежності і мас-медіа. "У друкованих і електронних ЗМІ ця дата згадується занадто рідко, а вся увага приділяється діям, спрямованим на те, щоб такої дати не було взагалі", - заявив Кучма, додавши, що "не може і не має права" розцінювати дії опозиції інакше.

І взагалі усе погано. "Імплементація зруйнована, більшість зруйнована", - Кучма нарешті дав "добро" говорити своїм відданим прихильникам про це як про доконаний факт, а не перспективу майбутнього. "Ця не таємниця, це бачимо не тільки ми, а і весь світ", - цитує "гаранта" УНІАН.

За словами Кучми, сьогодні "виграють ті, хто виступає проти зміцнення держави", які "витирають ноги" об Україну. "Багато хто зацікавлений, і не тільки в Україні, щоб ми були буферною зоною, щоб не заважали ні одним, ні іншим. Бідна країна з багатьма проблемами, про яку можна сказати все, що завгодно, і по якій можна пройтися, витерши ноги, як об мокру ганчірку, і піти далі". Але з цим "гарант" миритися не хоче, бо у наступну річницю незалежності треба війти "з чистим обличчям і з чистим серцем". Ну а поки "гріш нам всім ціна", - виголосив нарешті свій price "гарант".

Як приклад для копіювання Леонід Данилович згадав північного сусіду, де "політична еліта має велику мету - збудувати велику Росію". "А де наша національна ідея?" На це запитання учасники наради з нагоди святкування 10 років незалежності Кучмі не відповіли. Тай Кучма звертався не за адресою. А от якщо б він запитав це у учасників акції "Україна без Кучми" цього вівторка чи поставив питання на "Форумі національного порятунку", то йому відповіли б, і дуже швидко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...