Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американцям розповідають про демократію в Україні

Четвер, 1 березня 2001, 15:13
В той час, як у Києві розганяють демонстрантів, український посол намагається переконати американську громадськість, що в Україні "все класно". У формі, що стала популярною серед українських політиків, в листі до редакції, цього разу до газети Washington Post, Костянтин Грищенко завіряє американців, що по відношенню до демонстрантів у Києві правоохоронні органи не проявляють силу. Все це, говорить він, прояви демократії…

Ukrainian 'Struggles'
Редакційна стаття "Боротьба за Україну" не відображає реальну картину, принаймні, за чотирма причинами.

По-перше, саме під керівництвом президента Кучми Україна 6 років просувалася шляхом інтеграції до європейських організацій, встановила співпрацю і продовжує розвивати кооперацію з НАТО і старається вступити до Світової торгової організації. Нещодавні зусилля щодо поглиблення відносин з Росією не суперечать цьому основному напрямку зовнішньої політики України.

По-друге, зникнення журналіста Георгія Гонгадзе - трагедія для всіх українців. Нарівні з так званим касетним скандалом, ця тема експлуатується силами часів радянської епохи і їх союзниками в спробах дестабілізувати українську владу.

По-третє, ці дві проблеми обговорюються в пресі, парламенті і суспільстві, в той час як в цілому мирні демонстрації в столиці Києві проходять вільно з мінімальним залученням правоохоронних органів. Це - ознаки молодої, але життєздатної демократії.

По-четверте, Україна потребує прозорого завершення розслідування справи Гонгадзе, що заслуговує на довір'я, подальшого зміцнення свободи преси, продовження прогресу на шляху побудови громадянського суспільства і продовження економічних реформ.

Костянтин Грищенко, посол України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування