Офіційна відповідь Медведчуку, Волкову і Тігіпку

Четвер, 1 березня 2001, 22:39
Спроби Медведчука, Волкова, Тігипка і іже з ними схилити уряд до коаліції спричинили різку реакцію Ющенка, який інтелігентно порекомендував віце-спікеру поупражняться у висловлюваннях у своїй сім'ї. Прем'єр ясно сказав - він не має наміру піддаватися на шантаж Медведчука. У четвер пізно увечері надійшло офіційне підтвердження його точки зору у вигляді заяви Кабінету Міністрів.

Уряд не тільки "висловлює стурбованість з приводу нагнітання окремими політичними силами ситуації навколо так званого питання коаліційного уряду", але і "розцінює такі дії, як спробу розхитування взаємовідносин між Верховною Радою і Кабінетом Міністрів України".

Є й інша крамольна мета у ініціаторів коаліційности. Як випливає з тексту заяви, Медведчук, Волков і Тігіпко провокують "не тільки загострення відносин між гілками влади і небезпечне втягування уряду в політичне протистояння, але й ставить під загрозу саме існування парламентської більшості". Ці слова явно написані для Кучми, для якого слово "більшість" стало своєрідним фетишем.

Але це ще не все. Медведчук, Волков і Тігіпко "намагаються спровокувати політичну кризу в суспільстві шляхом відставки уряду". Але в Кабінеті міністрів твердо переконані, що їм це не вдасться, це "надумана проблема", оскільки ті не зможуть "висловити недовіру Кабінету Міністрів України за реальними результатами його роботи у 2000 році".

Уряд закликав всі політичні сили "об'єднати зусилля для досягнення цих результатів і стриматися від ультиматумів і загострення політичних відносин" і висловлює готовність "до конструктивного діалогу з всіма політичними силами, зацікавленими у підтримці курсу реформ на економічне зростання, збереження політичної стабільності і громадського спокою в країні, на розв'язання проблем шляхом взаємних консультацій і політичного діалогу".

Читайте про історію взаємовідносин олігархів і Ющенка:

Медведчук загрожує Ющенку

Українські олігархи об'єднуються проти Ющенка

Ющенко відкопав сокиру війни

Обговоріть ці статті у Форумі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування