Комуністи Росії - грудьми за Кучму

П'ятниця, 2 березня 2001, 15:52
Поки що в Україні ніхто не заступився за Кучму перед американцями і Соросом. Зате першими, хто вирішив підтримати українського президента за кордоном, стали комуніст Геннадій Зюганов і відомий русофіл і одночасно українофоб Дмитро Рогозін.

Зюганову дуже не сподобалося, як США поводяться з молодшим братом і тому назвав заяву американців "прямим втручанням у внутрішні справи України". "Ситуацію на Україні спровокували американські спецслужби, і метою цієї акції було прагнення максимально віддалити Україну від Росії", безапеляційно заявив він московській пресі.

Зі слів Зюганова, після недавньої зустрічі у Мінську президентів трьох слов'янських держав Володимира Путіна, Олександра Лукашенка і Леоніда Кучми намітилася тенденція до об'єднання цих країн, і, "по суті, зароджувався новий союз". Ось це, стверджує Зюганов, і було невигідно США.

Комуністи закликають до пильності - "всім суспільно-політичним силам треба бути дуже пильними". Він розговорився і розповів, що ліва опозиція підтримує постійний контакт з керівництвом України, що "зайняла дуже точну позицію - за відновлення всіх зв'язків з Росією".

"Західні спецслужби всіляко прагнули інтегрувати Україну до НАТО з тим, щоб на пострадянському просторі створити плацдарм, який би не дав можливості трьом слов'янським державами відродити себе як повноцінних і впливових держав на величезному просторі Євразії", цитує Зюганова Інтерфакс-Україна.

І глава комітету Держдуми з міжнародних справ Дмитро Рогозін практично не сумнівається, що Георгій Гонгадзе був убитий за розпорядженням тих сил, які хотіли б прибрати президента України Леоніда Кучму.

"Якби пана Гонгадзе убили б за наказом Кучми, його тіло ніколи б не знайшли в лісі", - ось такий простий довід на користь його версії.

Абсолютно очевидно, вказує російський депутат пальцем, хто сьогодні зацікавлений в тому, щоб на Україні був інший президент. Кучма останнім часом зробив "характерні заяви про необхідність налагодження відносин між РФ і Україною", внаслідок чого "вмить потрапив у немилість" у певних політичних сил.

Нинішня криза, говорить Рогозін, "спровокована тими силами, які хотіли б різко змінити характер сучасної України, привести до влади ті сили, які абсолютно корумповані, які сидять на голці впливу найбільших держав". Все це робиться для "остаточного відриву Росії від України". "Цього не вийде, можу завірити наші друзів і "друзів" в лапках", - заявив Рогозін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...