Похорон правди триває

П'ятниця, 2 березня 2001, 17:32
Генпрокуратура не задовольнила жодне з клопотань Лесі Гонгадзе. Відомство Потебенько відмовило матері журналіста у праві знати, коли і як було вбито її сина.

Генпрокуратура відмовила у задоволенні клопотань мами Георгія. Вона хотіла ознайомитися з матеріалами судово-медичної експертизи. Їй таке право нададуть, але тільки після закінчення слідства – така мотивація у відомства Потебенька.

Секрет, як можна закінчити слідство і знайти вбивць, не знаючи причин смерті, знають у генпрокуратурі. Відомство Потебенька відхилило прохання Лесі Гонгадзе про проведення додаткової судово-медичної експертизи, без якої неможливо встановити причину і час смерті, повідомив УП адвокат мами Андрій Федур.

Також немає конкретних відомостей про повторну експертизу ДНК "таращанського тіла", матеріали для якої бралися б у присутності Лесі Гонгадзе.

Учора, 1 березня, Леся Гонгадзе анулювала зустріч з Кучмою, оскільки вважала, що статус потерпілої дозволить виконати всі її вимоги і тим самим наблизитися до правди. Однак якщо їх проігнорують, вона обіцяла ще раз звернутися з проханням про аудієнцію до Кучми.

Також Андрій Федур повідомив, що звернувся до Потебенька з проханням порушити кримінальну справу за ст. 187/2 проти робітників міліції за глумління над державним прапором під час ліквідації наметового містечка. "Я бачив у новинах, що мілійіонери кидали державний прапор на землю, топталися по ньому, волокли по землі", - каже адвокат.

Також він повідомив, що Баганець відповів відмовою на звернення Лесі Гонгадзе до Потебенька з проханням порушити кримінальну справу проти Потебенька.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування