У Києві знову з'явилися намети

Понеділок, 5 березня 2001, 14:48
У понеділок пам'ятника Тарасу Шевченку студенти встановили 5 наметів. 9 березня саме в цьому місці очікується церемонія покладення квітів до пам'ятника Шевченко курівницством держави. Жителі нового наметового містечка підтримують вимоги учасників акції "Україна без Кучми" і мають намір зробити всі необхідні зусилля щоб не допустити до влади олігархів після відходу з посади президента Кучми.

У акції об'єдналися студенти Київського національного університету ім. Шевченка, Львівського національного університету ім. Франка, Київського політехнічного інституту, Київського інституту іноземних мов, Київської сільськогосподарської академії, Києво-Могилянської академії і Педагогічного університету.

Біля наметів встановлені два щити: один з карикатурою Кучми і написом "Рудій тарган - ворог студентів", другою - з фотографією Гонгадзе і написом "Георгій - ти з нами".

Студенти збираються цілодобово чергувати біля наметів і навіть не виключають оголошення голодовки.

Читай також:

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Вислови свою думку на форумі УП

У понеділок біля пам'ятника Тарасу Шевченку студенти встановили 5 наметів. Перед встановленням наметів, студенти поклали квіти до пам'ятника Шевченку. 9 березня саме в цьому місці очікується церемонія покладання квітів керівництвом держави. Жителі нового наметового містечка підтримують вимоги учасників акції "Україна без Кучми" і мають намір зробити всі необхідні зусилля щоб не допустити до влади олігархів після відходу з посади президента Кучми.

У акції об'єдналися студенти Київського національного університету ім. Шевченка, Львівського національного університету ім. Франка, Київського політехнічного інституту, Київського інституту іноземних мов, Київської сільськогосподарської академії, Києво-Могилянської академії і Педагогічного університету.

Біля наметів встановлені два щити: один з карикатурою Кучми і написом "Рудій тарган - ворог студентів", другою - з фотографією Гонгадзе і написом "Георгій - ти з нами". Мета цих наметів не тільки не пустити президента з квітами до пам'ятника, а і проводити агітацію серед студентської молоді.

Відділ із благоустрою Старокиївського району вже звернувся з вимогою прибрати намети. Мотивація залишається старою – малі архітектурні форми. Поки представники "архітектурного відомства" діють не дуже наполегливо, але опозиція побоюється повторення "бійки на Хрещатику" 7 або 8 березня.

Протягом усього дня студенти мокли під дощем у своїх наметах, а представники МВС перечікували дощ у автобусі. Біля парку Шевченка чергує також і "воронок". Через те, що протягом дня йде дощ, людей біля наметів не дуже багато, однак, за словами очевидців, парком гуляє достатня кількість "людей у цивільному". Представники опозиції намети не охороняють (як це робили хлопці з УНА-УНСО на Хрещатику), однак до наметів періодично підходять депутати, цікавляться ситуацією.

За словами очевидців, один з представників влади жартома сказав, що "якби ми хотіли, то вже давно прибрали б намети, як це було на Хрещатику, так що можна не турбуватись". Такі заяви з вуст "правоохоронців" не дуже заспокоюють активістів опозиції і вони готові до будь-якого розвитку подій.

Студенти збираються цілодобово чергувати біля наметів і навіть не виключають оголошення голодування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News