Ющенко нехай живе, але анархії не допустимо - Кучма

Понеділок, 5 березня 2001, 18:31
Президент України Леонід Кучма заявив, що не збирається підписувати указ про відставку уряду Віктора Ющенка, але хотів би, щоб прем'єр зробив висновки з конфлікту навколо коаліційного уряду.

Уряд має бути ефективним і спиратися на парламентську більшість, а зараз відносини уряду і більшості складаються не кращим чином, сказав Кучма в інтерв'ю польським журналістам.

При цьому Кучма зобов'язав Ющенка співробітничати не тільки з тими фракціями, які йому подобаються, але і з тими, хто не подобається, а тим більше з президентом.

Дивно, але заклики міжнародної громадськості розпочати переговорний процес з опозицією Кучма так і не почув. Президенту довелося знову повториться, що він не має наміру вести переговори з опозицією. Саме з цією опозицією, уточнив гарант, яка об'єднала радикально лівих і радикально правих. Він пропонує своїм опонентам розпочати внутриопозиційний діалог.

"Влада буде говорити тільки на тих умовах, що це буде в рамках правового поля України. Якщо висуваються такі вимоги, що президент має написати заяву про відставку, то я не збираюсь вести на цю тему розмови з опозицією. Мене обирали більш ніж 16 мільйонів чоловік, а не 3 або 5 тисяч", - говорить Кучма.

"Я офіційно пропонував, як в багатьох країнах світу, круглий стіл. Нехай політичні сили сядуть за стіл, проведуть дискусії щодо ситуації, що склалася. На рівні партій, громадських і політичних організацій має бути діалог. А потім влада готова в будь-який момент приєднатися, щоб була якась можливість про щось говорити", - сказав гарант, додавши, що не приймає "мову ультиматуму".

Фінальні слова президента можна розцінювати, як погрозу - не дивлячись на те, що в Україні немає кризи, говорить він, влада має показати, що вона - влада, і не допустити анархії. Один раз вже показали…

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...