Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-прем’єр став парубком
Дубина підправить Тимошенко

Понеділок, 5 березня 2001, 19:35
Процес політичного зростання для паливно-промислового віце-прем'єра Дубини закінчився відмовою від спадщини Тимошенко. Заступник Ющенко буде писати нову програму реформ у вугільній галузі і починає самостійне життя.

Дубина вже пройшов "курс молодого бійця" і тепер буде ініціювати повторний розгляд на засіданні Кабміну програми реформування вугільної промисловості. Тієї самої, яка була прийнята в день звільнення Тимошенко на нараді під головуванням Ющенка.

Нова програма реформування "має передбачати міцну кредитно-фінансову схему", - цитує Дубину Інтерфакс-Україна. Однак основний камінь у город свого попередника в іншому – уже прийнятий документ не влаштовує Дубину, тому що програма не настільки "прозора", як би це йому хотілося.

Сама Тимошенко в першу чергу пов'язувала своє звільнення з планами щодо реформування вугільної галузі, при якому були б зачеплені інтереси "самого могутнього в Україні донецького клана, у порівнянні з яким всі інші – діти". Саме ці реформи екс-віце-прем'єр називала вінцем своєї роботи в уряді.

Відразу після звільнення Тимошенко оголосила останню волю – якщо Ющенко буде притримуватися спільно розробленого курсу реформ у ПЕК, той й екс-віце-прем'єр підтримає свого колишнього начальника.

У понеділок Кучма задовольнив одне з прохань Ющенка щодо кадрової ротації – він звільнив главу Національної комісії регулювання електроенергетики Олександра Грідасова. Іншим указом на цю посаду призначений Юрій Продан, який до останнього часу працював директором держпідприємства "Енергоринок".

Восени Нацкомісія одержала нові повноваження і стала головним регулюючим органом в енергетиці, тому кадрове питання для Ющенка мало стратегічне значення. Друге прохання прем'єра – про звільнення міністра палива та енергетики Єрмілова – поки залишається без відповіді. Кучма в цьому питанні віддав ініціативу Дубині, щоб той самий підібрав підлеглих під себе.

Обговоріть новину на форумі УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...