Прокурор Кучма й адвокат Ющенко

Вівторок, 6 березня 2001, 15:18
Тимошенко, як вважає Кучма, при роботі в уряді займалася косметикою і демагогією. Підводячи підсумки 2000 року, "гарант" зажадав проведення реальних реформ в енергетиці.

Реформи повинні бути "не косметичними", а мають носити характер "глибоких системних перетворень", заявив Кучма у вівторок. "2000 рік ми фактично втратили на марні розмови про реформи в енергетичному секторі, не маючи чіткого уявлення про те, які реформи повинні бути", - охарактеризував Кучма період, коли відповідальною за галузь була Тимошенко.

Від Кучми за рік роботи в уряди Тимошенко не дочекалася жодного доброго слова. Ця критика пролунала слідом за рішенням Дубини почати перегляд спадщини свого попередника. Зараз Кучма вирішив створити робочу групу з підготування енергетичної стратегії України.

Критика роботи Тимошенко стала для Кучми своєрідним ритуалом. Сам же колишній безпосередній начальник Тимошенко Ющенко тиждень тому в інтерв'ю російській службі радіо "Свобода" заявив, що "той час, протягом якого Тимошенко була в уряді - це час, протягом якого було зроблено багато позитивних змін".

Говорячи про нинішнє месцезнаходження Тимошенко, прем'єр "до сьогоднішнього дня" намагається розібратися, "чому така запобіжна форма була затребувана і чому в цьому була, може бути, найбільша потреба".

"Я це питання задам в однім ключі - тому що сам арешт пані Тимошенко додає велику емоційність, у ситуацію, зв'язану, насамперед, із відносинами між політичними силами. Це не добавляє елементів для діалогу і дуже звужує простір для маневру для конструктивних переговорів. І я знаю, що пані Тимошенко неодноразово заявляла, що вона за судовий розгляд, і що тільки суд може поставити точку в цьому питанні. Можливо, владі треба було дійсно дати такий шанс, не посилюючи емоцій, у тому числі і політичних, знайти таку форму юридичного розгляду, що була б більш оптимальною щодо ситуації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування