"Репортери" знову пропонують допомогу

Вівторок, 6 березня 2001, 19:21
Текст відкритого листа "Репортерів без кордонів" президенту України Кучмі

"Репортери без кордонів" відкрито пропонують Кучмі погодитися на проведення комплексної експертизи тіла Георгія. У вівторок президент цієї організації Робер Менар звернувся з відкритим листом до Кучми, де пропонує допомогу європейських експертів у визначенні причини смерті Гії.

" Без цього нового розтину справу про "навмисне вбивство", яку відкрила Генеральна Прокуратура України, важко буде довести до завершення. Ця повторна експертиза стала б свідченням вашої доброї волі та бажання встановити правду про загибель нашого колеги. ", - пише Менар і нагадує Кучмі деякі обставини їх зустрічі. Тоді, 11 січня, президент сказав, що не заперечує проти допомоги зарубіжних експертів.

Мама Георгія із вдячністю прийняла пропозицію "Репортерів" про допомогу. "Головне для мене не стільки експертиза на ДНК, скільки відповідь на питання про час і причину смерті", - говорить вона.

У середу у Львів приїжджають експерти ФБР, які мають намір взяти в неї кров на ДНК. Однак пані Леся категорично наполягає на тому, що матеріали тіла для дослідження мають братися тільки у її присутності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування