АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Середа, 7 березня 2001, 21:31
Кучма идет ва-банк. Не смотря на угрозы оппозиции, которая собирается сделать все, но не допустить гаранта к памятнику великому Кобзарю, Кучма все же Кучма йде ва-банк. Не дивлячись на погрози опозиції, яка має намір зробити все, щоби не допустити гаранта до пам'ятника великому Кобзареві, Кучма все ж має намір це зробити. Назло всім. Тим часом, з цікавим почином виступив Олександр Турчинов, який відмовився покладати квіти разом з Кучмою і закликав до цього інших депутатів.

Замість цього він пропонує депутатам разом з киянами і гостями столиці покласти квіти до пам'ятника Шевченку не о 9 годині ранку, з президентом, а о 12 годині дня.

У середу Старокиївський райсуд Києва заборонив ставити наметові містечка під пам’ятником Шевченку. Тому, що свята, не можна...

 Фото samvydav.net
Гергій, ти з нами
 
Кучма покладатиме квіти саме в столиці, а потім полетить на Закарпаття. Якщо ж заради проведення "ритуалу" влада застосує силу, реакція світової громадськості буде блискавичною", упевнений Чемерис. А поки Європейський Союз у черговий раз висловив занепокоєння ознаками придушення політичних свобод і свободи слова з боку української влади, повідомляє агентство "Рейтерс". У Оттаві про це повідомила міністр закордонних справ Швеції Анна Лінд, країна якої головує в Євросоюзі. За її словами, ЄС уважно спостерігає за подіями в Україні.

А справжньою причиною зустрічі президента Польщі Александра Квасьневського з Кучмой буде бажання керівників Франції та Німеччини передати українському "гаранту" думку щодо кризи в Україні, а не "обговорення перспектив взаємовигідного двостороннього співробітництва". Про це керівник комісії у закордонних справах Сейму Польщі Влодзімєж Цімошевич повідомив Олександру Морозу, передає з прес-конференції лідера соціалістів УНІАН. Сам Цімошевич знає по це від Квасьневського. Зустріч запланована на 15 березня.


 Фото samvydav.net
Так ставили намети
 
Ну а поки антикучмісти мають намір провести мітинг 9 березня біля пам'ятника Шевченку, а після цього здійснити "похід" на Хрещатик. Поряд із активістами "Україна без Кучми" в акції братиме участь "Українська правиця". Та паралельно вимагатиме провадження в життя гасла "Україні - українську владу". У правиці її метою називають "захист уряду Ющенка від наступу комуністично-олігархічних сил". Об'єднання також виступає за парламентсько-президентську республіку.

Заради цієї мети, а також повалення чинного "гаранта" "Україна без Кучми", Форум національного порятунку і блок "Українська правиця" збираються сформувати "потужну опозицію", вважає Левко Лук’яненко. Лідер Української республіканської партії упевнений, що "українське суспільство наблизилось до стадії, коли національний організм має шанс вилікуватись".

Свою відповідь буремним подіям готують комуністи – з 12 по 17 березня Комуністична партія України планує провести по регіонах акцію під гаслом "Геть режим Кучми та Ющенка!" та з метою створення парламентської республіки. Центральний мітинг КПУ обіцяє 15 березня у Києві.

А міністерство освіти пообіцяло "не втручатися" в будь-які події, пов'язані з політичною діяльністю та не тиснутиме на студентів, що беруть участь в акціях протесту.

Про акції в інших местах читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування