Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Леоніде Даниловичу, з 8 березня!

Четвер, 8 березня 2001, 12:24
Провідати Юлію Тимошенко до Лук’янівського СІЗО прийшли понад тисячу осіб. Поздоровлення одного з лідерів опозиції з Міжнародним жіночим днем 8 березня відбулося в рамках акції "Загратована Весна".

Перед цим опозиція "поздоровила" із святом і родину "гаранта". Зібравшись ранком на Михайлівській площі біля пам'ятника княгині Ользі, колона пройшла по вулиці Десятинній. Перед будинком, де живе Кучма, близько п'яти хвилин опозиція проскандувала: "Кучму геть, Кучму на нари", а також "Юлії свободу".

Мітинг із квітами у руках – здебільшого гвоздиками – і прапорами над головами пройшов до Лук’янівського СІЗО. На чолі колони поздоровити Тимошенко йшли депутати - головний соратник за "Батьківщиною" Олександр Турчинов, Тарас Чорновіл, Михайло Павловський, Дмитро Чорний, Валерій Асадчев, Леонід Косаківський, Євген Жовтяк. Крім них в акції взяли участь ветерани боротьби за незалежність Степан Хмара та Левко Лукьяненко, а також керівник УНА-УНСО Андрій Шкіль.

На чолі ходи їхав велосипедист з українським прапором на рамі.

Перед СІЗО колону маніфестантів зустрів міліцейський кордон, який заблокував підхід до стін ізолятора. Перед Лук’янівкой пройшов мітинг, і після офіційної частини виступів антикучмісти випустили в повітря великі повітряні кулі кольорів прапора партії "Батьківщина" - жовтого, рожевого і синього. Перед ланцюгом міліціонерів був установлений стенд із великою фотографією Тимошенко, а також написами "Наше серце і квіти Юлії", "Свободу Юлії Тимошенко", до якого опозіціонери поклали квіти.

Партійно-ідеологічна приналежність тих, хто прийшли поздоровити Тимошенко: об'єднання "Українська правмця", партія "Батьківщина", УНА-УНСО, Українська республіканська партія, Український народний Рух, Патріотична партія, партія "Собор".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування