Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Одним Деркачем Кучма не задовільниться

Четвер, 8 березня 2001, 18:51
Ще невідомо як, може - за допомогою голубиної пошти – але поздоровити Юлію Тимошенко з 8 березня пообіцяв особисто… Євген Марчук. Це в нього покладено "за технологією". Один з основних публічних опонентів екс-віце-прем'єра про свої плани повідомив напередодні свята.

Голос Марчука з'явився на радіо "Эхо Москвы" ввечері у середу – секретар РНБОУ давав по телефону інтерв'ю російським журналістам. Єдина новина, яку приніс в ефір Марчук: звільнення Деркача – не останнє рішення Кучми.

"Правоохоронні органи зробили чимало помилок. І президент вказав на це, і звільнений з посади голова служби безпеки України. Президент привселюдно вибачився перед матір'ю загиблого журналіста Гонгадзе за всі прорахунки, що були допущені керівниками правоохоронних органів. Ця справа розслідується.... Але в принципі, те, що правоохоронні органи при розслідуванні справи Гонгадзе допустили багато серйозних проколів, - це, дійсно, так, і в цьому зв'язку президентом, я вже сказав, прийнято відповідні рішення, і будуть прийняті ще".

Все інше – з області поглядів Марчука на ситуацію в країні: "Я думаю, що в Україні зараз, швидше за все, політичний скандал, тому що ознак політичної кризи небагато". Скандал може вилитися в кризу, думає Марчук, і в той же час констатує, що поки все спокійно: "Сьогодні й уряд працює нормально, і парламент, і президентські структури, у них непрості взаємовідносини, але вони конструктивні, і ознак кризи в класичному змісті немає".

"Для дострокової відставки президента я підстав не бачу. До речі, іноді задають паралельно питання і про можливий розпуск парламенту. Я також не бачу для цього підстав, і це майже неймовірна обставина".

Є в Марчука і рецепт порятунку ситуації - "це діалог усіх із усіма". "Об'єктивно сказати, у нас були деякі проблеми у відносинах влади і засобів масової інформації, відкритості влади, і тут журналісти обгрунтовано порушили питання про те, що владі треба серйозно переглянути своє відношення до ЗМІ, і це багато в чому вже зроблено".

Погляди Марчука – як ксерокопія останніх послань Кучми народу. Колишній шеф СБУ, екс-прем'єр і колишня надія опозиції з числа сьогоднішніх прихильників Форуму нацпорятунку упевнені, що "цей так називаний "касетний" скандал оркестрований з елементами психологічної війни".

Відчуваючи "легку" невідповідність у поглядах Марчука зразка 1999 і зразка 2001, кореспондент не утрималася і запитала:

"- Пане Марчук, скажіть, будь ласка, чи не збираєтеся Ви поздоровити пані Тимошенко з 8 березня?

- Я поздоровляю і її, й інших жінок, як це в мене за технологією покладено, усіх своїх знайомих жінок, і близьких, і просто знайомих, і тих, хто брав участь у виборах, у тому числі і Юлію Тимошенко".

P. S. Раз уже секретаря РНБОУ потягла на відвертощі на російській радіостанції, для повноти картини і щоб у читача склалося остаточне уявлення, що за "фрукт" є Євген Кирилович, приводимо уривок із інтерв'ю, яке не отримало широкий резонанс,… усе тій ж Олені Коломійченко з російської служби радіо "Свобода":

- Скільки може коштувати день страйку або такого сидіння в наметі?

- Говорять, що день у наметі оплачується від 100 до 500 доларів.

- Чи можемо ми говорити, що Мороз був і залишається лідером опозиції?

- Ні.

- А чи є в опозиції взагалі лідер?

- Ні.

- А тоді які інтереси переслідує Мороз?

- Я не хочу аналізувати, які він переслідує інтереси. Він - політична фігура, суб'єкт у даному випадку політичного процесу, і те, що він обрав таку гостру форму – вона вже трохи інше, ніж політика, хоча, узагалі, у політичному контексті це усе...

- Але це - образа, або прагнення до вершин влади?

- Прагнення до вершин влади, я думаю, повинно бути в будь-якого амбіційного політика, і повинно бути й у Мороза, тільки в більш гіпертрофованих формах...

- У вас є?

- Так... Але це інше... Я маю на увазі наступне: вибори - це як змагання. У мене був тренер із боксу, був чемпіоном України у свій час, і десь уже на другий місяць, коли він випускав нас на спаринг, а це такий вид спорту - дуже азартний і болісний, у прямому і переносному значенні - отож, удар після гонга дуже серйозно карається, і не тільки в боксі; але є така традиція, що той, хто б'є після гонга - це шпана, тобто, тоді товариство спортсменів високого класу вважає його ізгоєм і виживають потім його будь-якими способами – і судді, і спортсмени. І я думаю, що Олександр Олександрович не почув гонга...


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування