Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма привселюдно "наїхав" на "Новий канал"

П'ятниця, 9 березня 2001, 21:47
Кучма ніколи не зрозуміє, що він не Бог і що правильною може бути не тільки його думка та думка УТ-1. Він не зможе второпати, що ЗМІ не повинні стояти перед ним на витяжки. У буремний день 9 березня Кучма прокоментував події в Києві – але ключовий момент не дали в ефір ані телевізійники, ані інформагенції. Передаючи зміст тиради Кучми, медіа обмежились простим формулюванням – "деякі ЗМІ спекулюють на подіях в Україні". Але насправді "гарант" назвав конкретно, ким він не задоволений.

Цитата гідна того, щоб її передати повністю – Кучма прямо і привселюдно "наїхав" на пресу

"Жаль, на великий жаль, те, що відбувається останнім часом в Україні, он такі, як "Новий канал", спекулюють на цьому. Бач, каже, уже закордонні агентства повідомили, що Києві застосували силу. Це ж су..., ну сама настоящая брехня". Подригуючи головою, Кучма ледь не вистрибнув від роздратування з пальта.

Жертвою "гаранта" у день народження Шевченка став київський журналіст, якого – символічно – теж звати Андрій Шевченко. Як говорять свідки, кореспондент "Нового каналу" зробив спробу у п'ятницю дізнатися реакцію "гаранта" на події у Києві. Спочатку, приїхавши до одного із закарпатських сіл, Кучма "відбрехався":

Шевченко: "Як ви оцінюєте сьогоднішні події в Києві, зокрема застосування сили, про що повідомили західні інформаційні агентства?"

Кучма: "Якщо немає що робити, то хай передають". Повернувся і пішов.

Після "адекватної" реакції була команда прес-служби Кучми – більше спокій "гаранта" цим не турбувати. Але вже в іншому селі, по словам очевидців, нетямущі журналісти зі Львова все ж таки "зачепили" Кучму.

Після цього "гаранта" понесло – крім тиради на адресу "Нового каналу" Кучма подарував світу ще один крилатий вислів: "Поклали ми квіти – а там, будь ласка, хай хоч на голові ходять".

Звичайно, випад на адресу "Нового" можна було б вважати невинним. Якщо не деякі але – Кучма перейшов на особистості. Останній раз від нього можна було почути таке на плівках Мельниченка. "Гарант" не відчуває, як сам себе викриває.

P.S. від УП. Показово, що "гарант" висловив своє невдоволення "спекуляціями" саме щодо "Нового каналу". Телекомпанія, яка транслюється на більшу частину регіонів України, належить російській компанії "Альфа-груп". Завдяки цьому – а також журналістському колективові – канал дозволяє собі такі вольнощі, як об'єктивність. Проте і там вже можна побачити сумні симптоми – Андрій Шевченко несподівано зник з ефіру "Нового каналу". Журналістськими колами поширюються чутки про дуже велику зацікавленість телекомпанією з боку Віктора Пінчука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування