Арешт Тимошенко скасовано

Понеділок, 2 квітня 2001, 11:23
Тимошенко, звільнена вдруге за тиждень з-під арешту, назвала понеділок "унікальним днем". "Я перший раз сьогодні маю можливість після рішення Верховного суду будь-куди летіти, їхати, пересуватися вільно. Немає ніяких підписок про невиїзд. Але ж я хочу сказати, що мої плани не зміняться. Я категорично не залишу України". Своє майбутнє Тимошенко обіцяє присвятити боротьбі з Кучмою у рядах опозиції, щоб усунути "гаранта" через референдум.

Після звільнення Тимошенко вийшла до преси, яка зібралася у "Медікомі", знову, як і на фото під час арешту в лікарні, усміхалася. Цього разу вона була одягнена у спортивний костюм сіро-синього кольору та кросівки.

 
Фото ТСН студії "1+1"
 
За даними "Нового каналу", у разі, якщо колегія у кримінальних справах залишить у силі вердикт Верховного суду, то генпрокуратура може апелювати до пленуму ВСУ. Також нову санкцію на арешт відомство Потебенька може дати після пред'явлення нового обвинувачення.

Як повідомляє ТСН, охорону біля лікарняної палати Тимошенко не знімали п'ять з половиною годин після рішення Верховного суду. Зроблено це було близько 16.00 у понеділок.

За словами адвоката Віктора Швеця, найближчий час Тимошенко проведе у лікарні. Термін і курс її лікування будуть визначати лікарі після проведення "серйозного і обгрунтованого" медичного обстеження, повідомив Щвець, зазначивши, що досі такого обстеження не проводилося.

Зняття охорони не прискорить виписки Юлії Тимошенко з клініки "Медиком", вважає адвокат. "Вона потребує стаціонарного лікування, і вона буде лікуватися", - сказав Віктор Швець.

Верховний суд України в понеділок удень зупинив дію постанови президії Київського міського суду, через яку екс-віце-прем'єр знову була заарештована.

У понеділок вранці Віктор Швець подав до Верховного суду подання про оскарження рішення міського суду.

"Керуючись статтею 387 Кримінально-процесуального кодексу України, постановляю: Зупинити виконання постанови президії Київського міського суду від 30 березня 2001 року щодо Тимошенко Юлії Володимирівни до закінчення провадження в порядку судового нагляду", - говориться в постанові Верховного суду, підписаною головою Віталієм Бойком.

Про те, як Кучма називає голову Верхоного суду "падлюкою", читайте та слухайте тут:

"Судді взагалі подонкі"

Ющенко в понеділок назвав рішення Верховного Суду "адекватним ситуації ". Як законослухняний громадянин він додав, що в будь-якому випадку "рішення судів, не лише в даному контексті, законні".

Про другий арешт Тимошенко читайте також:

"Психологічно Юлія Володимирівна тримається"
Після повторного арешту Тимошенко відчуває себе, "як і раніше, погано". "За той короткий час, поки вона була в лікарні, стан її здоров'я не поліпшився", хоч "психологічно вона тримається і розуміє, чому так сталося". Екс-віце-прем'єра в суботу побачив адвокат Віктор Швець.

Тимошенко знову заарештовано. Де-факто
За даними УП, приблизно о 22.30 до палати Тимошенко з'явився старший слідчий прокуратури, який займається її справою, в супроводі трьох-чотирьох ОМОНовців і пред'явив Тимошенко протокол рішення пленуму міського суду. Рішення відміняє постанову про скасування запобіжного заходу, винесену суддею Печерського районного суду Замковенка.

У штабі Тимошенко не знають про долю лідера
Кучма був зовсім поганий, коли подивився вечірні новини з соліруючою на всіх каналах Юлією Тимошенко. Гнів гаранта наздогнав екс-віце негайно – протягом лічених годин було підготовлене рішення колегії Київського міськсуду, прийняте за 15-20 хвилин. Сама постанова готувалася Обиходом і Медведчуком.

Прокуратура обіцяє сюрприз
Арешт Тимошенко підтвердила генеральна прокуратура України. На питання, чи буде екс-віце-прем'єр відправлена у слідчий ізолятор після одужання, заступник генерального прокурора Обиход відповів туманно. Тим часом у "Медікомі" відкидають заяви про тиск з боку генпрокуратури.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...