Синдром кота Леопольда

Середа, 4 квітня 2001, 19:41
"Україна без Кучми" і міліція домовилися жити в мирі та навіть провести 11 квітня громадські слухання про роль ЗМІ і правоохоронців під час кризи. Має прийти "зірка" з ICTV Дмитро Кисельов і навіть шеф СБУ Радченко.

Навіть якщо керівник СБУ не прийде особисто, то обов'язково пришле когось з керівництва спецслужби, розказав УП співкоординатор акції "Україна без Кучми" Володимир Чемерис. Щоправда, ще до кінця не відомо, чи прийде на "круглий стіл" міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов, з яким в середу по телефону розмовляв Чемерис.

Зате під час бесіди вони домовилися не використати "силові методи під час акцій 9 і 10 квітня", на які заплановані проведення студентської акції "Похід правди" 9 квітня і акції "Україна без Кучми і олігархів" 10 квітня.

"Міністр пообіцяв, з його слів, на все 100%, що міліція не буде застосовувати силу під час цих демонстрацій", - передає Чемерис зміст бесіди зі Смирновим. Головний міліцейський начальник навіть повідомив, що він дасть доручення "не чіпати студентів взагалі". Чемерис розказав Смирнову, що "студентів затримують за поширення листівок і продовжують викликати у відділення міліції".

P.S. Громадські слухання відбудуться 11 квітня в приміщенні Будинку вчених (вул. Володимирська, 45а). Початок о 14 годині. Крім згаданих учасників також запланована присутність уповноваженої з прав людини Верховної Ради Ніни Карпачової, заступника голови Київської міськадміністрації Анатолія Толстоухова, депутатів Тараса Стецьківа, Валентини Семенюк, Сергія Тігіпка тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News