Опозиція планує референдум про недовіру Кучмі

Четвер, 5 квітня 2001, 18:30
Три гілки антикучмістської опозиції – ФНП, "Україна без Кучми" та "За правду!" - в четвер вирішили об'єднатися навколо ради Форуму нацпорятунку. Серед найбільш імовірних кроків опозиції у майбутньому – ініціювання референдуму про довіру Кучмі.

Три опозиційних об'єднання вирішили передати координацію своєї діяльності раді Форуму нацпорятунку, і на загальних зборах засновників ФНП 7 квітня до неї будуть введені нові делегати. При цьому про злиття трьох структур в одну не йдеться, повідомляють у прес-службі Форуму.

На тому ж засіданні може бути прийняте рішення ініціювати всенародний референдум про недовіру Кучмі. Зараз ще Форум не сформував остаточну позицію з цього приводу, і питання – скоріше за все – буде порушуватися на зборах.

За словами Володимира Чемериса, співкоординатора акції "Україна без Кучми" і члена ради ФНП, таке рішення було б сильним кроком опозиції, але для початку процесу необхідний підготовчий етап. "Нам треба враховувати той же адміністративий ресурс, який буде проти нас, вплив центрального держтелебачення".

Як говорять у прес-службі ФНП, проведення референдуму буде відзначено як один із правових заходів у доповідь про стратегію і тактику опозиції на зборах у суботу. Також, ймовірно, питання підніматимуть у своїх виступах окремі члени ФНП. За словами Володимира Чемериса, ініціатива провести референдум виходить від "Батьківщини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування