Примара блукає і називає себе опозицією

Субота, 7 квітня 2001, 13:07
Триває дискусія започаткована главою президентської адміністрації Володимиром Литвином щодо журналістської солідарності і підтримки президента НТКУ Вадима Долганова. Як відомо, прем'єр-міністр офіційно звернувся до Кучми з проханням звільнити Долганова з посади. Президент думає.

Прочитайте журналістські думки щодо особи пана Долганова:

Преса "так і кинулася" захищати Долганова

Відповіддю журналістів НТКУ на подання Ющенка і критику опозиції повинен стати лист, який має в своєму розпорядженні УП. Це відкритий лист президентові Кучмі, який зараз ходить коридорами УТ-1, і який підписують ті, хто підтримує Долганова.

Президентові України Л.Д.Кучмі


ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Шановний Леоніде Даниловичу!

Примара, яка блукає в останні місяці Україною і називає себе опозицією, перейшла у рішучій наступ. Вона вже не обмежується жаданням крові і періодичних жертв. Їй потрібна влада в державі. Цілковита і безмежна.

Спочатку – шельмуванням, потім – провокаціями, тепер – шантажем ця примара прагне відвоювати у Вас усі владні бастіони і серед них – Національне телебачення. Адже ми – один з небагатьох засобів масової інформації, який не піддається популістським хвилям і є голосом не опозиції, а позиції. Позиції Вашої – як глави держави і Гаранта Конституції України. Позиції 16-ти мільйонів виборців, котрі голосували за Вас на президентських виборах. Позиції нашої – майже двох тисяч співробітників державного телебачення, які зовсім не за гроші (Ви знаєте рівень наших зарплат) підтримують Ваш курс.

Сьогодні з лав ситуативної "опозиції" раз по раз лунають інсинуації, мовляв, на Першому Національному лише Вадим Долганов залишився вашим "рупором", а решта телевізійників міркують діаметрально протилежно.

Мовляв, варто зняти Долганова, і в державі запанує свобода слова. Це – не що інше, ніж як підступні маневри, мета яких – заціпити рот Вашим однодумцям і добитися тоталітарної "свободи слова" тільки для примари!

На жаль, союзниками "опозиції" в цьому стали й високі посадовці та народні депутати. Зокрема, Прем'єр-Міністрові Віктору Ющенку, а також різновисоким кабмінівським чиновникам хочеться, щоб з державного телеекрана на адресу урядових структур звучала тільки осанна "реформаторству" і щоб не ставали надбанням гласності схеми розкрадання українських багатств і грошей. Парламентарі бажають, щоб з Верховної Ради зробили телевізійний Пантеон, який гіпотетично гарантуватиме їхню довічну недоторканість… А всі вони разом прагнуть одного – повного і безмежного доступу до бюджетних годівниць. І саме для цього їм потрібна влада.

Вельмишановний Президенте!

Просимо Вас ні в якому разі не піддаватися на шантаж і не здавати бастіони, які Вас підтримують. Ми з Вами.

З ГЛИБОКОЮ ПОВАГОЮ – ПРАЦІВНИКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТЕЛЕКОМПАНІЇ УКРАЇНИ


Станом на п'ятницю, за нашою інформацією, лист підписало три співробітника НТКУ.

P.S. Анекдот в тему.

СБУ катує опозиціонерів. Опозиціонери не дають необхідних показань. Катів викликає начальник і питає:

-Голки під нігті встромляли?
-Так, мовчать
-А били?
-Били, все одно мовчать
-Пити не давали?
-Три дні не п'ють! Мовчать
-А Долганова показували?
-Ні! Ми ж не садисти!

Читайте також:

Коментар: Литвин жаліє Долганова. А Бродський ненавидить

Вадим Долганов. Спеціально для Віктора Ющенка

Вадим Долганов теж критикував президента... 98-го року

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування