Опозиція не дає спокою президенту Кучмі

Субота, 7 квітня 2001, 19:47
Вимагають присяги

Опозиційний Громадський комітет “За правду” направив президенту України Леонідові Кучмі заклик присягнути на Конституції, про те, що не скоював злочинів, в яких його підозрюють.

Насамперед йдеться про справу вбитого в кінці минулого року київського журналіста Георгія Гонгадзе. Опозиція стверджує, що президент дав команду усунення Гонгадзе.

"В своїх публічних виступах Ви неодноразово запевняли у своій непричетності до злочинних дій. Ви висловлювали готовність присягнути на Конституції, але до цього часу ця обіцянка не була виконана" – читаємо в листі-зверненні, надісланому Кучмі від імені комітету, головні сили в якому представляють львівські та київські студенти. В зверненні повідомляється про те, що Кучма зможе реалізувати свою обіцянку вже найближчого понеділка. "Щоб не відривати Вас від справ державної ваги, ми прийдемо з Конституцією безпосередньо під стіни адміністрації президента. Там чекатимемо на Вас і Вашу присягу". Організований студентами понеділковий похід під назвою “Кучма складає присягу” буде першою вуличною акцією опозиції після багатотисячної демонстрації 9 березня, коли дійшло до найсерйозніших зіткнень з міліцією.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування