Весна прийшла. Вулиця кличе!

Неділя, 8 квітня 2001, 20:06
За 10 днів до звіту уряду опозиційні та напівопозиційні партії почали вуличні акції підтримки Ющенка. Першими взяли старт регіони. У політичному форпості прем'єра – Львові – його вийшли підтримати близько 5 тисяч прихильників. У Дніпропетровську – 100 осіб.

У Львові під гасла захисту Ющенка під пам'ятником Шевченко встали Український народний Рух, Соціал-національна партія, "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Собор" та Українська республіканська партія. Потім мітингуючі пройшли до пам'ятника Грушевського, а звідти – до пам'ятника Франко, скандуючи "Ющенку – так!".

Народний депутат Олександр Гудима (фракція УНР) закликав жителів Львова приїхати 17 квітня до Києва, щоб підтримати Ющенка під час звіту уряду в парламенті. Інший депутат Тараса Стецькив заявив, що в Україні існує "змова олігархів", які мають "таємний план".

У Дніпропетровську нечисленність мітингу пояснюють дощем і похмурою погодою, хоч акція під гаслом "Захистимо уряд Ющенка від олігархів і комуністів" продовжувалася близько двох годин. Паралельно збиралися підписи в підтримку прем'єра.

Мітингуючі тримали плакати з написами "Ющенка довів, що в Україні є гроші на зарплати і пенсії", "Ні відставці Ющенка", "Потебенька – у відставку", "Президент, олігархи і комуністи заважають жити".

На мітингу була прийнята резолюція з вимогою відставки Кучми, проведення генеральною прокуратурою "розслідування діяльності СДПУ(о) в Закарпатті", а також проведення розслідування діяльності народного депутата Віктора Пінчука, який "монополізував і русифікував канал ICTV і 11 канал міста Дніпропетровська".

У Харкові акцію проводила опозиція. Через дощ вона була нетривалою і небагатолюдною – не більше за 50 осіб.

Акція, організована обласними комітетами партій "Собор", "Батьківщина", Ліберально-демократичної, Соціалістичної і УНА-УНСО, зажадала зміни керівництва країни і висловилася на підтримку дій Юлії Тимошенко.

Під час мітингу активісти УНА-УНСО розповсюдили листівки із зверненням до харьківчан повідомляти в місцевий офіс організації про протиправні дії міліції. "Допоможемо новому міністру внутрішніх справ Смирнову очистити країну від тієї смердючої купи сміття, яка дісталася йому в спадщину", - свідчить текст листівки.

Як пояснили кореспонденту агентства активісти УНА, підписані заяви від громадян будуть передаватися до суду, анонімні – до відповідних органів "для реагування". "Міліція про нас збирає інформацію, ми будемо збирати інформацію про міліцію", - заявили вони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування