Антикучмісти активізувалися в Чикаго

Вівторок, 1 травня 2001, 13:38
У місті гангстерів 28 квітня під антикучмістськими гаслами пікетування українського консульства провели кілька десятків мітингуючих. За словами організаторів, відбулося воно в рамках акції "Україна без Кучми".

Основу протестуючих складали студенти і члени Української республіканської партії. Мітингуючі прийшли до стін консульства з заявою, в якій інформують, що в Чикаго створено відділ штабу з проведення Всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень Кучми. Учасники акції тримали транспаранти з гаслами: "Кучму геть", "Україна за Ющенка, проти Кучми", "Українці, не віддамо Україну бандитам", які були написані українською та англійською мовами.

Консул України в Чикаго до пікетуючих не вийшов. В суботу, згідно графіку роботи консульства, був вихідний. Але через присутність американської поліції американські антикучмісти зробили висновок, що "дану акцію чекали". "На щастя, в демократичній країні, такій як Америка, поліція захищає свободу і права людини. І тому роль поліції обмежилась тільки загальним наглядом через вулицю", - повідомив УП учасник мітингу Роман Яцковський.

За підсумками акції була прийнята резолюція, де антикучмісти Чикаго "заявили" свій протест "існуючій кримінальній владі в Україні": "Ми, громадяни України, з болем сприймаємо події, які тепер
відбуваються на нашій рідній Україні. Ми протестуємо проти політики керівництва країни, а саме: президента Кучми, його прихильників та тієї частини парламенту, яка ганебно зрадила інтереси УкраЇнского народу, відправили у відставку уряд Ющенка".

"Ми звертаємося до всіх українців в Америці, кому небайдужа доля України, підтримати проведення наступних акцій у всіх містах США де є представництво України", - йдеться у резолюції.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...