Соціалісти хочуть винести на референдум три питання

Середа, 2 травня 2001, 15:37
Соцпартія України, яка увійшла до штабу з проведення референдуму про недовіру Кучмі, пропонує винести на всенародне волевиявлення три питання.

Зі слів секретаря політради СПУ Юрія Луценка, таке рішення в середу прийняла політична рада Соціалістичної партії України.

Перше питання СПУ пропонує винести на референдум в формулюванні, трохи відмінному від запропонованого "Батьківщино.": "Чи вважати Ви, що діяльність Л.Д.Кучми на посаді президента України привела до порушень прав і свобод громадян, погіршило добробут українського народу і знизило авторитет України в світі, і тому Л.Д.Кучма повинен виступити із заявою про відставку з посади президента згідно зі ст. 108 і ст. 109 Конституції України?".

Друге питання, запропоноване СПУ, звучить так: "Чи вважати Ви, що в Україні необхідно ввести перевірену світовою практикою демократичну модель державної влади шляхом внесення таких змін у відповідні статті Конституції: відносно обрання парламенту на пропорційній основі і призначення Верховною Радою прем'єр-міністра країни від партії (коаліції партій), що перемогли на виборах; затвердження міністрів внутрішніх справ, оборони і голови Служби безпеки Верховною Радою; виборність керівників обласних і районних органів виконавчої влади?".

Третім питання запропоновано винести таке: "Чи вважати Ви, що держава на практиці повинна гарантувати освіту громадян і охорону їх здоров'я за рахунок бюджету, а також що рівень комунальних витрат (плати за житло, воду, тепло, електроенергію, газ, телефон) повинен сумарно складати не більше за чверть прибутків середньої сім'ї в Україні?".

Зі слів Луценка, Соцпартія буде наполягати на винесенні на референдум мінімум двох питань. Він також повідомив, що перші збори громадян України відносно ініціювання референдуму з трьох питань, що пропонуються, Соцпартія проведе в четвер під відкритим небом з метою не допустити його зриву в якомусь з приміщень. Аналогічні збори намічено провести в регіонах країни.

Таким чином, Соцпатія офіційно визначилася відносно своєї участі в референдумі, підкреслив Луценко.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Ще 263 дні – і Кучмі скажуть "ні". Так підрахувала Тімошенко

Антікучмісті тепер займуться Центрвіборчкомом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування