На з'їзді Руху назріває конфлікт

Субота, 5 травня 2001, 12:14
11 з'їзд Народного Руху України проходить під знаком мітингу. Перед початком форуму на вулиці біля входу до будинку культури КПІ пікетники з плакатами: "Суркізації Руху – ні!, "Чорноволівський Рух Київщини – за Михайла Косіва" (Косів є одним з претендентів на посаду голови НРУ), "Делегація київської обласної легітимної організації вимагають участі в з'їзді", "Делегат! Ти прийшов ховати чорноволівський Рух або відроджувати його?, "Олігархи убили Чорновіла, не дамо убити його ідею!".

Суть конфлікту в суботньому інтерв'ю "Дзеркалу тижня" прояснив один з членів партії, син загиблого лідера Тарас Чорновіл, який в категоричній формі виступив з ідеєю "поміняти керівництво Руху". На його думку, замінити Геннадій Удовенка мусить Михайло Косів.

Після початку роботи з'їзду частина пікетуючих перебралася на балкон залу будинку культури КПІ.

Усього на 11-й з'їзд Народного Руху України було обрано 698 делегатів. За станом на 10:30 на форумі зареєструвалося 644 делегати.

На з'їзді присутні керівники партії "Реформи і порядок", Республіканської християнської партії і Української республіканської партії, а також предстоятелі Української автокефальної православної церкви, Української греко-католицької церкви і Української православної церкви Київського патріархату. Вони освятили з'їзд.

У програмі з'їзду – звітна доповідь голови НРУ Геннадія Удовенка, голови Центральної контрольно-ревізійної комісії партії Олександра Чорноволенко, обрання голови Народного Руху, заступників голови партії, членів політради, центрального проводу і центральної контрольно-ревізійної комісії партії.

У неділю делегати з'їзду обговорять нову редакцію програми і статуту Народного Руху України, заслухають доповідь про створення виборчого блоку за участю Народного Руху і розглянуть питання про символіку НРУ.

Інтерфакс-Україна, "Дзеркало тижня"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування