Опозиція обіцяє нові акції протесту 21 та 22 травня

Неділя, 6 травня 2001, 14:55
Протести демократичної опозиції поновляться у Києві у останній декаді травня. Комітет опору "За правду" планує 21 травня провести акцію, присвячену дню народження Георгія Гонгадзе, а 22 травня – річниці перепоховання Тараса Шевченка на українській землі в Каневі.

Про це повідомив в член президії комітету Володимир Чемерис. Він поки що не повідомляє, в якій формі будуть проводитися обидві акції, зазначивши, що рішення про це керівництво комітету прийме дещо пізніше.

За словами Чемериса, відзначати річницю перепоховання Кобзаря в Україні стало традицією, і протягом багатьох років це відбувалося біля пам'ятника Шевченку в Києві. Однак в нинішньому році "влада підготувалася" до цього заходу – парк Шевченка загорожено парканом близько 2-х метрів заввишки. На вивішеному оголошенні повідомляється, що огорожу встановлено до 24 травня. (Офіційна версія появи огорожі – весною в парку Шевченка на глибині 1-1,5 метрів виявлено більше 500 снарядів часів Великої Вітчизняної війни і нині йдуть роботи з їх знешкодження.)

Разом з тим, Чемерис не виключив, що акції можуть пройти і раніше, якщо виникнуть проблеми з реєстрацією ініціативних груп щодо проведення референдуму про відставку президента. До Київської міської ради вони були подані ще 3 травня, на 8 травня заплановане створення першої ініціативної групи в регіонах – у Черкасах. (Мер Черкас Володимир Олійник – член ради Форуму нацпорятунку).

Також Чемеріс сказав, що у понеділок, 7 травня комітет "За правду" ухвалить рішення про те, чи буде він підтримувати референдум щодо відставки Кучми. З його слів, аналогічне рішення Форумом нацпорятунку буде прийнято радою ФНП 12 травня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...