Лише 15 травня президент розпочне консультації з депутатами щодо кандидатури нового прем'єра

Понеділок, 7 травня 2001, 15:23
15 травня президент тільки розпочне консультації з лідерами партій, а також фракцій парламенту щодо кандидатури нового прем'єра. Таким чином він не встигне назвати претендента на посаду прем'єр-міністра до 15 травня, як обіцяв раніше.

Агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар президента Олександр Мартиненко повідомив, що ці переговори, найвірогідніше, відбудуться після початку пленарних засідань Верховної Ради (15 травня, вівторок).

Агентство "Українські новини" повідомляє, що початок консультацій затримується через чисельні вихідні дні. "Дійсно, у Києві нікого немає", - цитує агентство слова Мартиненка. За його даними, ще навіть не оговорювалось коло можливих претендентів.

Характеризуючи можливого наступника Віктора Ющенка, прес-секретар підкреслив, що президент зацікавлений в тому, щоб кандидатура нового прем'єра стала компромісною для політичних сил, але "безкомпромісною в проведенні реформ".

Лідер КПУ Петро Симоненко також підтвердив, що переговорний процес поки не почався. і з боку Леоніда Кучми на сьогодні "не поступило ніяких пропозицій щодо проведенню консультацій по кандидатурі на посаду прем'єра".

Петро Симоненко підтвердив готовність фракції внести претендентів від Компартії, якщо переговори почнуться. "Ми на цьому і наполягаємо. На сьогодні немає іншої політичної сили в суспільстві (крім КПУ - УП), яка могла б запропонувати і реального кандидата, і реальну програму консолідації суспільства", - заявив він.

Лідер КПУ також нагадав, що партія готова запропонувати, як мінімум, чотири кандидатури, в тому числі - депутатів - представників фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування