Опозицію цікавить орієнтація майбутнього прем'єра

Понеділок, 7 травня 2001, 17:51
Громадський комітет опору "За правду!" хоче знати все про орієнтацію нового прем'єра і саме тому звернувся до майбутнього голови Кабінету міністрів з запитаннями, від відповідей на які значною мірою залежатиме їх ставлення до нового уряду.

1. Чи продовжуватимете Ви курс на реформування всіх сфер соціально-економічного життя України, започаткований Вашим попередником Віктором Ющенком? Наскільки Ваша економічна програма відповідає програмі Вашого попередника ("Реформи заради добробуту")?

2. Чи є Ви прихильником європейського вибору України і чи розумієте Ви небезпеку, яка криється у орієнтації нашої держави вбік Росії?

3. Чи будете Ви дотримуватися прозорої системи витрат бюджетних коштів?

4. Чи будете Ви боротися з тим вирішальним впливом на політичне та економічне життя нашої держави, який сьогодні здійснюють різноманітні олігархічні групи і клани?

5. Чи є Ви прихильником чесних і відкритих виборів в Україні, без фальсифікацій, незаконного використання бюджетних коштів та адміністративного тиску?

6. Як Ви розв'язуватимете гострі соціальні проблеми в Україні - виплачуючи кошти чесно, але мало, чи багато, але за рахунок інфляції?

7. Чи зможете Ви забезпечити реальну свободу слова в Україні?

8. Що для Вас особисто означає термін "патріотизм" і чи є Ви патріотом України?

9. Чи готові Ви до відкритого діалогу з демократичною опозицією і чи готові Ви у випадку, якщо звинувачення проти найвищих посадових осіб держави у злочинах підтвердяться, втілити принцип "Бандитам - тюрми"?

10. Чи матимете Ви сміливість при викритті найменшого факту порушення Вами морально-етичних засад, на яких базується наше суспільство, добровільно піти у відставку?

"Ми ще не знаємо Вашого імені, але у нас є свій світогляд і своя політична платформа, і ми хочемо знати, наскільки наше бачення політичних і економічних проблем сучасності збігається з Вашими світоглядними засадами.

Після відставки уряду В.Ющенка, якому ми висловлювали свою підтримку, та після формування в парламенті комуно-олігархічної більшості, з благословення якої буде призначатися новий прем'єр-міністр і формуватиметься уряд, ми не можемо не виявляти щодо Вас певних застережень. Ваші відповіді можуть нас переконати або ж навпаки – розчарувати", - пишуть учасники Громадського комітету опору "За правду!".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News