Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Член ГК "За правду!" Олесь Доній вважає, що націонал-демократичні сили не готові перейти у радикальну опозицію

Вівторок, 8 травня 2001, 13:40
Член президії громадського комітету "За правду!" Олесь Доній вважає, що спроба виключити його з комітету пов'язана з його позицією на підтримку референдуму та неготовністю керівників націонал-демократичних партій перейти в радикальну опозицію.

"Одна справа виступати за Ющенка, інша справа – проти президента. Це серйозна проблема, коли більшість керівників національних партій не можуть собі дозволити переходити в радикальну опозицію. Вони перебувають зараз в спокійній опозиції з гарантованим місцем під сонцем і гарантованим місцем в майбутньому парламенті", - сказав Доній в інтерв'ю УП.

В той же час, він впевнений, що "більшість членів низових ланок партій та організацій включаться в радикальну опозиційну боротьбу". Доній прогнозує, що незабаром "цілі структури будуть відходити від конформістських націонал-демократичних партій".

За його словами, зараз "для багатьох політичних сил іде чіткий поділ – за чи проти". "Ті, хто проти референдуму, фактично виступають за Кучму", - вважає Олесь Доній.

Відповідаючи на питання УП він зазначив, що не робив поки якихось публічних заяв від імені комітету "За правду!" на підтримку референдуму, "але готовий зробити від свого імені". (Нагадаємо, що член президії "За правду!" Володимир Чемерис, мотивуючи ініціативу виключення Донія з комітету, заявив, що це питання виникло у зв'язку з тим, що Доній неодноразово робив заяви як член президії комітету, які не відповідають загальній думці комітету.)

Олесь Доній впевнений, що зараз альтернативи референдуму ніхто не запропонував і для опозиційних структур важливо визначитись: "брати участь у бутафорських акціях чи підтримати референдум". "Найгірше у будь-якій діяльності – це бездіяльність. Можна дозволити собі помилитися, але не можна не діяти", - сказав він.

Прогнозуючи на прохання УП результати голосування щодо пропозиції про його виключення Доній сказав, що формально президія не може прийняти таке рішення. "Я також є членом президії, а рішення у нас приймається тільки консенсусом", - констатував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування