Термін утримання 12 членів УНА-УНСО під вартою подовжено до 4-х місяців

Вівторок, 8 травня 2001, 21:15
За поданням Слідчого управління СБУ Генпрокуратурою України продовжено термін розслідування кримінальної справи щодо масових безпорядків у Києві 9 березня 2001 року і утримання під вартою 12 членів УНА-УНСО до 4-х місяців. Про це повідомляє прес-центр СБУ у заяві розміщеній на офіційному сайті спецслужби.

Таке рішення мотивується "складністю справи, необхідністю здійснення значного обсягу слідчих дій та всебічного дослідження усіх обставин, які виникли в ході слідства".

В той же час, повідомляє прес-центр СБУ, стосовно одного з обвинувачених, який утримувався у СІЗО, слідчі вирішили змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд, що узгоджено з Генпрокуратурою.

Останні заяви представників опозиції про хід слідства щодо подій 9 березня і утримання під вартою активістів УНА-УНСО в заяві прес-центру СБУ прокоментовано так: "Представники окремих деструктивних сил роблять спроби вплинути на слідчих з метою перешкодити виконанню ними своїх службових обов'язків. З цією метою вони виголошують безпідставні заяви про нібито порушення конституційних прав заарештованих учасників масових безпорядків, чим намагаються сформувати викривлену громадську думку стосовно дій правоохоронних органів. Однак подібні дії зазначених політичних сил не матимуть бажаних для них наслідків. Співробітники Служби безпеки послідовно виконують свій службовий обов'язок і суворо дотримуються чинного законодавства".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News