"Репортери" просять Кучму про ще одну експертизу

П'ятниця, 1 червня 2001, 11:44
Невгамовні "Репортери без кордонів" не полишають спроб вплинути на Кучму. На його ім'я генеральний секретар організації Робер Менар написав чергового листа, де обурюється "неповагою" української влади до близьких Георгія та спробою "якнайшвидше поховати цю справу".

Листа на ім'я Кучми шеф "Репортерів без кордонів" написав після заяви генпрокуратури, яка запропонувала київській владі поховати Георгія Гонгадзе за рахунок міського бюджету.

"Лише пані Гонгадзе, і тільки вона одна має вирішувати, коли є найкращий момент поховати тіло її сина. Після довгих місяців прикрої поведінки щодо матері та цілої родини Гонгадзе, українська влада знову демонструє неповагу до близьких загиблого, її прагнення найшвидше поховати цю справу. Ми просимо Вас втрутитися особисто і переконати Генеральну Прокуратуру відмовитися від своїх намірів щодо тіла", - йдеться у листі Менара Кучмі.

"Репортери без кордонів" водночас надіслали листа до Генеральної прокуратури
України, повідомили УП в представництві організації. "Репортери" звернулися особисто до генпрокурора Потебенька з проханням задовольнити вимоги Лесі Гонгадзе – зокрема, погодитись на ще одну, останню експертизу в присутності європейських експертів перед тим, як тіло буде поховане.

Читайте також:

Генпрокуратура готова самостійно поховати Гонгадзе
Генеральна прокуратура вирішила віддати для поховання київській владі тіло, ідентифіковане як тіло Георгія Гонгадзе. Відомство Потебенька проінформувало про таке рішення потерпілу сторону в середу.

"Я як мати маю право дізнатися..."
"Я вимагаю від Прокуратури не допустити поспішного і самовільного поховання решток "таращанського тіла" і виконати мою вимогу про проведення незалежної європейської експертизи, для спростування усіх розбіжностей щодо ідентифікації "таращанського тіла".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...